Joško Klisović: “Tomašević je u ovom slučaju žrtva neusklađenosti zakona hrvatske države”

Predsjednik Gradske skupštine u Zagrebu, SDP-ov Joško Klisović u petak je u ‘Newsroomu’ N1 televizije komentirao uhićenja u GSKG-u.

Klisović kaže da ne bi spekulirao oko tajminga uhićenja. “Drago mi je ako postoje dokazi da se, radi krimnalne radnje u zagrbačkim poduzećima odlučno i brzo poduzmu mjere kako bi se to suzbilo. Ono što je jako važno da nova gradska vlast na čelu s Tomislavom Tomaševićem je iskazala da gradom upravlja upravo na suprotan načun, na zakonit način i to je ono što ja očekujem”, rekao je na početku Klisović.

Jelena Pavičić Vukičević u četvrtak je izjavila da ne zna ništa o uhićenima te da ne zna “niti ime i prezime osobe o kojoj se radi”. Klisović o njenoj izjavi kaže: “Možda netko nije znao jer organizirani kriminal i je organiziran da prikriva svoje tragove. No, netko je ipak odgovoran za takvo stanje stvari. Kad imate hijerarhiju vlasti u državi, a grad je lokalna država, onda netko mora odgovarati za takvu nešto. Ne mogu se svi samo tako izmaknuti. Kazneno su odgovorni sigurno ljudi koji su uhićeni jučer, ako im se u sudskom postupku dokaže takva krivnja. Politički odgovorni su ustvari njihovi šefovi koji su morali naslutiti da se radi na kriminalan način i poduzeti određene mjere”.

Ističe da su se mnogi naslonili na ‘gradske jasle, i to na kriminalan način’. “Mi moramo sve to skupa i dokazati. No, to je ono zašto su građani glasali na ovim izborima kad su glasali za stranke promjene. To je i SDP i platforma Možemo!, koji smo se zalagali za jedan novi način upravljanja i to ćemo sada u praksi i pokazati. Posebice se to tiče gradonačelnika i platforme Možemo! koji vode izvršnu vlast u Zagrebu”, poručio je predsjednik Skupštine.

O imenovanjima u Zagrebačkom holdingu Klisović je rekao da je Tomislav Tomašević u ovom slučaju žrtva neusklađenosti zakona hrvatske države. “Ako imate dva zakona koja isto pitanje reguliraju na različit način, onda će vam već i studenti prve godine pravnog fakulteta reći da vrijedi onaj kasniji zakon jer je to jednostavno načelo prava kako se tumači pravni propisi. Tomašević je nastupio zakonito, kako treba, u skladu sa svojim ovlastima”, rekao je.

Klisović je komentirao i današnje glasovanje o rebalansu proračuna te činjenici da se Silvano Hrelja priključio vladajućoj većini. “Sjećamo se dobro što se dogodilo HNS-u kad je napravio isti potez. Ta se stranka jednostavno raspala, a sada polako klizi u potpunu nerelevantnost”, rekao je Klisović i zaključio da HSU, bez SDP-a, ne bi ni ušao u Sabor.

Komentiraj