Joško Klisović: “Milanović je uveo novi pojam na političku scenu – ustavno domoljublje”

Joško Klisović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba, u nedjelju je za N1 komentirao lokalne izbore, stanje u gradu i prvu godinu predsjedničkog mandata Zorana Milanovića.

Klisović je poručio da više ne može više gledati propadanje Zagreba. “Puno sam putovao Europom i mogu reći da je Zagreb najzapušteniji. Svi su nas prestigli. ‘Krivi smo mi’, kao što je Balašević rekao, a ne oni kojima smo pustili da to rade. I zato se želim aktivirati”, rekao je.

Navodi i da članstvo zagrebačkog SDP-a nije raspušteno. “Ključno je da je gradsku organizaciju odmaknuo od svih koji u Bandiću ili njegovoj mreži vide saveznika. Odmičemo se od njega i svega što on simbolizira. Tko želi krenuti s nama, može se pridružiti. SDP pokazuje da ima snage reformirati sebe”, poručio je.

Njegov prvi cilj je ući u drugi krug izbora, a krajnji, glavni cilj – pobijedili na izborima. Čelnika Možemo! Tomislava Tomaševića Klisović vidi kao partnera. Ističe kako je građanima Zagreba potrebno da znaju kada će krenuti obnova te da je potreban hodogram aktivnosti, za koji kaže da će napraviti. Jedan od prioriteta mu je i razvoj ljudskih potencijala.

Zagreb ima najveći prirez u zemlji, a Klisović kaže da će ga smanjiti onog trenutka kad konsolidiraju gradske financije i kad krene obnova. “Ako netko obećava drugačije, vjerujete da vam laže jer to tako ne ide”, rekao je i dodao da je teško da bi se smanjenje prireza moglo dogoditi u naredne četiri godine.

Kaže da Zagreb ima mnogo “zaslužnih dotepenaca” jer je uvijek bio multikulturalan grad. Ne smatra da je to, što je rođeni Zagrepčanin, prednost pred kandidatom HDZ-a Davorom Filipovićem, koji je rođen u Sarajevu. “To je grad kojeg izuzetno volim. Otišao je iz Sarajeva kao dijete, kao izbjeglica. Dobrodošao je u Zagreb. Možda će u ovom trenutku ljudi reći ‘konačno ćemo imati kandidata iz Hercegovačke, a ne iz Hercegovine”, našalio se Joško Klisović.

Osvrnuo se i na godinu dana mandata predsjednika Zorana Milanovića. “Njegov karakter je brutalno iskren. Radio je što je najavio – da će biti pravobranitelj ljudi, da će mu Ustav biti biblija po kojoj postupa i uveo je novi pojam na političku scenu – ustavno domoljublje. Tamo piše kako treba raditi i koje vrijednosti se trebaju zastupati i štiti”, rekao je Klisović. Za sebe je, pak, rekao da je odlučan i koncentriran.

 

Komentiraj