Joško Klisović izabran za predsjednika Gradske skupštine

Gradska skupština Grada Zagreba održat će konstituirajuću sjednicu u 10 sati Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Prema sporazumu koji su potpisali platforma Možemo! i SDP, koji ima 28 točaka, SDP-u je pripalo mjesto predsjednika Gradske skupštine i četiri odbora.

Potvrđeno je da će Gradskom skupštinom predsjedati SDP-ov Joško Klisović, a dva potpredsjednika bit će iz redova Možemo i partnera. Od 18 odbora, u četiri će biti predsjednici iz redova SDP-a, a ostalo pripada Možemo i partnerima.

Prijenos konstituirajuće sjednice pratite na Nacionalu.hr

 

Za predsjednika Gradske skupštine izabran je Joško Klisović

27 kandidata podnijelo je prijedlog za Klisovića.

Gradska skupština većinom glasova odlučuje o izboru predsjednika Gradske skupštine.
Biraju se članovi Odbora za izbor i imenovanja: Marina Ivandić, Ivana Kekin, Joško Klisović i Mislav Herman su predloženi za članove.

Klisović je pozdravio na početku sve prisutne i zahvaljuje na izboru.

“Vjerujem da ću u svom radu imati podršku, Skupštinu ću voditi uz puno poštivanje političkih različitosti i mišljenja. Svi mi igramo u istom timu da bismo za građane došli do rezultata koji priželjkujemo, a to je bolji život. Izuzetno sam motiviran i odlučan donositi odluke koje su nužne za napredak grada. Uvjeren sam da moju predanost dijeli i većina gradskih zastupnika i zastupnica”, rekao je, između ostalog.

Izabrani novi članovi MIP-a

Izabrani su članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva, pa se sjednica nastavlja u 10.30 sati. Predsjednik MiP-a je Igor Peternel, članovi su Višnja Fortuna, Žiković, Ana Profeta i Ivan Račan.

 

Uoči početka sjednice pred novinare je stao gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Nismo mi danas zvijezde, nego gradski zastupnici. Vjerujem da će se konstituirati Skupština izborom predsjednika, a to je Joško Klisović. Jasno je utvrđena većina, nadam se da će sve proći protokolarno i da će Skupština već u prvoj polovici srpnja imati sjednicu”, kazao je.

Govoreći o poništavanju natječaja za automobile, rekao je da se traže prijelazna rješenja kako ne bi ostali bez ikakvih automobila i da će uskoro dati više informacija o tome.

Još jednom se osvrnuo na imenovanja u Zagrebačkom Holdingu.

“Odluka o imenovanju je pravno valjana i upisana u registar Trgovačkog suda. Vidite da je tu kolizija između dva zakona. Dosadašnja praksa je bila da se smatralo da je Zakon o lokalnoj samoupravi zakon koji je kasnije donesen i koji je to sve uredio”, rekao je.

“U situaciji u kakvoj jesmo bilo je nužno hitno djelovanje. Trebali smo nekoga tko dobro poznaje sustav. Većinu članova Uprave ćemo imenovati na javnom natječaju koji ide vrlo brzo”, dodao je Tomašević.

Filipović: Podržavat ćemo ono što bude dobro za Zagreb, kritizirat loše

Davor Filipović, zastupnik HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini izjavio je u četvrtak uoči konstituiranja Gradske skupštine, da od ovog saziva očekuje korektnu suradnju, sve ono što bude dobro za Grad i sugrađane podržavat će, a kritizirati i upozoravati na sve što je loše.

Filipović: Podržavat ćemo ono što bude dobro za Zagreb, kritizirat loše

 

Škoro: “Očekivanje je da konstituiramo Sjednicu i počnemo raditi. Vidjet ću hoću li ostati u Skupštini”

Miroslav Škoro je prije konstituiranja Gradske skupštine Grada Zagreba kratko komentirao očekivanja.

“Očekivanje je da konstituiramo Sjednicu i počnemo raditi. Vidjet ću hoću li ostati u Skupštini”, rekao je Miroslav Škoro i dodao:

“U sazivu većinu ima Možemo i SDP, koalicijski partneri koji bi trebali ispuniti obećano. Kako stvari stoje, to ne rade. Mislim da platforma Možemo ima dobro ime – možemo raditi što hoćemo, ali deplasirano je govoriti o miljeniku medija.”

Škoro: “Iznenađuje me da netko tko zna sve vozače tramvaje abecednim redom, ne zna da Holding ima dug”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner