Josipu Klemmu odgođen odlazak u zatvor do 1. ožujka

Zbog ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreći, Josipu Klemmu odgođen je odlazak na izvršavanje zatvorske kazne zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke do 1. ožujka 2020.

Klemm je početkom siječnja završio u Klinici za traumatologiju nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći kod Samobora i zadobio lakše ozljede.

Zbog toga je od suda tražio i dobio odgodu izvršenja kazne dok sud ne dobije mišljenje iz Zatvorske bolnice može li se Klemm liječiti u sklopu zatvorskog sustava.

Podsjetimo, Klemmu je u srpnju Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine.

Prema prvostupanjskoj presudi, Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije, izvukao novac iz vlastite tvrtke.

Nakon uhićenja Klemm je prvo izjavio da se ne smatra krivim, ali se kasnije branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga zato što je bio jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj kao i da nije oštetio ni svoju tvrtku niti državu.

Komentiraj