Tino Juric/PIXSELL

Josipoviću ‘zeleno svjetlo’ za ulazak u SDP

Na sjednici predsjedništva stranke Naprijed, Hrvatska! Progresivni savez (NHPS) u srijedu jednoglasno je odlučeno da predsjednik Ivo Josipović i članovi povjerenstva mogu početi pregovore o spajanju sa SDP-om, izvijestio je član predsjedništva NHPS-a Drago Pilsel.

Josipović smatra da su Bernardićevi potezi oko ujedinjavanja stranaka vrlo dobri. Josipović je odbacio nagađanja da u taj proces ulazi kako bi bio predsjednički kandidat SDP-a. Najavio je da će Zoran Milanović imati njegovu podršku ako se pokaže da je on taj koji može pobijediti Kolindu Grabar-Kitarović na izborima.

“U SDP se nakon predsjedničkog mandata nisam želio vratiti jer sam bio nezadovoljan i sve ono što sam tada govorio, obistinilo se, što je glavni uzrok sadašnjeg stanja i problema koje SDP ima. Danas ući u SDP, ne znači ući u vlast, nego odlučiti se na ozbiljan napor jačanja socijaldemokracije i neizvjesne borbe da se SDP vrati na staru slavu. Prepoznajem da SDP ima potencijala i želim u tome sudjelovati”, kazao je Josipović i dodao kako će se većina od 1100 članova njegove stranke priključiti SDP-u.

Komentiraj