Josipović s ‘Naprijed Hrvatska’ očekuje participiranje u vlasti u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu i Karlovcu

Marko Jurinec/PIXSELL

Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! – progresivni savez Ivo Josipović održao je u subotu u karlovačkom Gradskom kazalištu ‘Zorin dom’ predizborni skup za lokalne izbore na kojem je projiciran dokumentarni film ”Neželjena baština”, autorice Irene Škorić.

Josipović je na skupu naglasio kako se nada da je ‘ljevica kročila na put ponovnog ujedinjenja’, te da će lokalni izbori za nju polučiti dobre rezultate.

U Karlovačkoj županiji “Naprijed Hrvatska” ide sa samostalnom listom, predvođenom nositeljicom Ankom Perić, rekao je, dodavši da istranka ima SDP za strateškog parnera s kojim, uz Laburiste i HSS, imaju potpisanu povelju “Za bolju Hrvatsku”.

“U Zagrebu za gradonačelnicu podržavamo Anku Mrak Taritaš, sasvim sigurno ćemo u Zagrebu participirati u vlasti, kako u Skupštini tako i na nižim razinama, nadamo se uspjehu s SDP-om u Dubrovniku i Dubrovačkoj županiji, s HSS-om u Splitu i vlastitom uspjehu u Karlovcu i Karlovačkoj županiji”, rekao je Josipović.

Anka Perić, kandidatkinja za županicu, ujedno i nositeljica liste Naprijed Hrvatska za karlovačku Županijsku skupštinu, rekla je kako očekuju da je njihova biračka baza među lijevo orijentiranim glasačima.

Ustvrdila je da je u Karlovačkoj županiji i u cijeloj Hrvatskoj “na dijelu nanovo konsolidiranje SDP-a, kojem je lijevo biračko tijelo tradicionalno sklono”, te da je  Josipović “ona spona koja može povezati sve lijevo orijentirane stranke”.

Dati ću sve od sebe da se povezivanje lijevo orijentiranih stranaka dogodi u Karlovačkoj županiji, uz moto “želim da moj susjed bolje živi”, a svoj ću program predstaviti idućeg tjedna, prije svega baziranog na poduzetništvu, jačanju strukovnog obrazovanja, te socijalne politike, uz naglasak na brigu o starijim osobama, rekla je Perić, povjerenica stranke Naprijed Hrvatska za Karlovačku županiju, donedavna čelnica karlovačkog HNS-a.

Josipović je o filmu “Neželjena baština”, na kojem je s redateljicom i scenaristicom Škorić osobno radio, rekao da film ‘snažno ovjekovječuje devastaciju spomenika posvećenih antifašizmu’. Škorić je rekla da je ovo deseta projekcija, nakon prve u Sarajevu prošle godine, potom u Hong Kongu.

“Spomenici su se 90-tih počeli uništavati iz političkih razloga, danas se nastavlja devastacija zbog iskorištavanja metala kao sekundarnih sirovina, ali se time uništava cijela jedna povijest, ona o antifašizmu, koju trebamo čuvati za buduće generacije”, rekla je redateljica Škorić.

Komentiraj