Josipović: Pristojne, lijeve stranke ne koaliraju s crnokošuljašima

Autor:

 Pristojne stranke, lijeve stranke ne koaliraju s crnokošuljašima, izjavio je čelnik stranke Naprijed Hrvatska! – progresivni savez Ivo Josipović u subotu na glavnom zagrebačkom trgu, gdje se družio s građanima u sklopu predizbornih aktivnosti.

 “Danas se razgovara o tome tko će s kim biti u koaliciji, a neki čelnici govore o velikim i malim crnokošuljašima. Priostojne stranke, lijeve stranke ne koaliraju ni s velikim, ni s malim crnokošuljašima”, rekao je Josipović novinarima osvrnuvši se time na jučerašnju izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u Splitu.
 Milanović je, naime, na novinarsko pitanje hoće li koalirati s “Glavaševim crnokošuljašima” odgovorio kako je najveći crnokošuljaš u Hrvatskoj predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i “njegova sljedba”, a da su on i njegovi suradnici, koalicijska lista i ostali, “jamstvo da Hrvatska neće biti crnokošuljaška”.
 Josipović je zajedno sa stranačkim aktivistima na Trgu bana Jelačića dijelio letke i prigodne poklone biračima o kojima, kako je rekao u razgovoru s novinarima, ovisi broj mandata koji će njegova lista osvojiti na parlamentarnim izborima.
 “Što više mandata, to bolje, 6,  8, 10, 15, ovisi o građanima”, odgovorio je na novinarsko pitanje kakva su mu izborna očekivanja, a na primjedbu da je vrlo optimističan odvraća: ” Naravno, mi smo stranka optimizma”.
 Josipović kaže da njegova stranka nudi borbu protiv korupcije i “istinske reforme”, a ističe i ‘iskrenost stranke’, navodeći kako je kao bivši predsjednik mogao uzeti predsjedničku mirovnu i ured na teret države no to nije učinio  već se vratio na fakultet.
 “Program nam se temelji na brojnim važnim reformama, a najvažnije je da želimo demokratsku, decentraliziranu, uspješnu Hrvatsku”, rekao je Josipović.
 Posebno se fokusira na mlade koji su danas najobrazovaniji, ali i najnezaposleniji. “Razmišljamo o njima, razmišljamo od digitalnoj revoluciji u kojoj Hrvatska kaska, a digitalna revolucija su nove proizvodnje, nova radna mjesta”, naglašava uz poruku da će njegova stranka pokazati kako se može promijeniti Hrvatsku.
 Najavio je da će stranka u skladu s propisima predati preliminarne podatke o utrošenim sredstvima u kampanji, a cijeli budžet za kamapanju kretat će se do 400 tisuća kuna.
 Danas se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića odvijaju predizborne aktivnosti nekolicine stranaka,  te su se jedni do drugih nalazili štandovi raznih stranaka i koalicija.
 Budući da su uz štand koalicije Naprijed Hrvatska na čelu s SDP-om bili ministri Orsat Miljenić i Boris Lalovac te predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, Josipović se srdačno pozdravio sa svojim bivšim stranačkim kolegama kojima je dao i letke svoje stranke.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)