JOSIPOVIĆ: “Pretpostavljam da će Kuščević sam podnijeti ostavku”

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak je za N1 televiziju komentirao zahtjev za smjenom ministra uprave Lovre Kuščevića koji je podnio HNS.

“Jako dugo smo se borili za transparentnost i zato da svatko mora pokazati svoju imovinu. Svako kršenje tog pravila je kršenje demokratskih načela i premijer to ne bi smio tolerirati”, kaže Josipović i dodaje kako pretpostavlja da će Kuščević sam podnijeti ostavku.

“On je toliki teret Vladi i premijeru da ne vjerujem da može ostati na dužnosti. Je li kriv i na drugi način, a ne samo politički, to je stvar nadležnih tijela. Informacije su takve da opravdavaju da se to provjeri”, ističe.

Josipović poručuje kako bi moglo doći do rekonstrukcije Vlade, nakon što je ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

“S jedne strane premijer ima neobičnu i tanku većinu, teško je stvarati novu Vladu a da se udovolji svim očekivanjima. S druge strane, premijer sigurno osjeća da dugoročno može imati ozbiljne posljedice i da će nešto morati napraviti. Osobno bih na njegovom mjestu išao u ozbiljniju rekonstruciju”, poručio je.

Komentiraj