JOSIPOVIĆ: “Mnogi se pitaju je li predsjednica u Kninu konzumirala alkohol”

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je u utorak govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović iz Knina, te ga je ocijenio krajnje neprimjerenim.

“Jučerašnji govor predsjednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Riječ je o nedopustivom nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorilo, nego je imala i čudnu gestikulaciju, pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola”, kazao je Josipović u studiju N1 televizije.

Josipović kaže da bi se predsjednik trebao držati protokola, ali to ne mora. “Ovo je potpuno nesuvisli nastup koji je bio još samo jedan loš korak u ovogodišnjem obilježavaju Dana zahvalnosti. Opća slika te predstave bila je jako ružna, desničari koji viču Za dom spremni… Cijela se priredba pokazala kao desničarski dernek, što doista ne valja”, poručio je.

Dodao je kako bi se Dan domovinske zahvalnosti tebao pokušati profilirati kao proslava pobjede i novi početak Hrvatske, ali i kao integrativni element prema srpskoj zajednici. “Ovakvi derneci nacionalističkog profila rezultat su potrebe političkih elita i u Srbiji i Hrvatskoj da se tenzije stalno podgrijavaju, kako bi se oni sa svojim programima zadržali na vlasti. Čini mi se da je danas možda gore nego čak i neposredno nakon rata”, rekao je Josipović.

Neumjesnim smatra i komentar predsjednice da je i sama htjela uzeti pušku i otići u rat, “Nitko od nje ne očekuje da se pravda što nije išla u rat, ona je tada radila neke druge stvari. Ali kada ona cirkusira, onda to otvara različite rasprave. Ne mislim da će joj se ovaj nastup u Kninu dobro odraziti na rejting za kojim toliko trči”, naglasio je Josipović.

Naveo je kako je predsjednica obljetnicu Oluje stavila u kontekst vlstite političke promocije. “Objava kandidature je samo jedan deklarativni momenat, ne treba od objave kandidaturu praviti pompu”, kaže Josipović i dodaje kako u nekom društvu koje je dobro strukturirao kandidat kao što je Kolinda Grabar Kitarović ne bi imao nikave izglede.

Komentiraj