FOTO: Josipa Rimac puštena iz pritvora, pogledajte što je poručila po izlasku

Bivša državna tajnica i nekadašnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac, osumnjičena u aferi Vjetroelektrane u utorak je puštena iz istražnog zatvora u Remetincu gdje se nalazila od kraja svibnja.

Uskok je prijedlog za ukidanje istražnog zatvora uputio oko 14 sati, nakon čega je Rimac oko 17,15 sati puštena na slobodu. Ispred zatvora u Remetincu dočekala ju je odvjetnica Lidija Horvat koja je ranije potvrdila da Uskok u međuvremenu nije tražio produljenje istražnog zatvora niti je proširio istragu.

Po izlasku iz Remetinca dočekala ju je obitelj, a tom prilikom se obratila novinarima.

“Najvažnije mi je bilo da zagrlim svoje dijete nakon 124 dana provedena u pritvoru. Dok traje proces ne želim ništa komentirati vezano za slučaj”, poručila je Rimac i dodala kako je tog jutra kada je uhićena podnijela zahtjev za razrješenje sa svih funkcija.

Nakon 24 godina napustila HDZ

“Nakon 24 godine zatražila sam ispisnicu iz stranke u kojoj sam provela 24 godine, jer je to moja moralna obaveza.

Rimac je također otkrila da je zatvorske dane kratila pišući knjigu koju je završila i posvetila ju majci koja je umrla prije pet mjeseci od posljedica koronavirusa.

“Knjigu sam napisala pod naslovom “Mater i Čaća, pet kćeri, posvećena obitelji”.

Poručila je da nije razočarana s potezima kolega, jer kako kaže kada izgubite funkciju, ostaju samo pravi prijatelji.

Potvrdila je da je zatražila mogućnost primanja plaće po sistemu šest plus šest za državne dužnosnike po prestanku dužnosti.

 

 

 

 

Uskokovi istražitelji su ranije tijekom dana ispitali zadnja dva svjedoka za koje su strahovali da bi Rimac na njih na slobodi mogla utjecati.

Istražni zatvor Josipi Rimac posljednji je put produljen 28. kolovoza, a iako je sudac istrage tada prihvatio prijedlog Uskoka da zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke “iza rešetaka” ostane još dva mjeseca Josipi Rimac prihvaćena je žalba i ona treba biti puštena 29. rujna.

Potkraj kolovoza Uskok je i treći put proširio istragu protiv Rimac, a ona je i tada izjavila da se ne osjeća krivom.

Osim Rimac, u Remetincu su zbog utjecaja na svjedoke u istom slučaju ranije bili i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija, koji su pušteni da se brane sa slobode.

Komentiraj