Josip Ostrogović: “Srdoči i Pehlin mogu biti primjer, a Gornja Vežica bit će kvart budućnosti”

Josip Ostrogović, kandidat za gradonačelnika Grada Rijeke, posjetio je ovog vikenda nekoliko riječkih kvartova.

“Dok se u nekim dijelovima grada radi punom parom, u drugima je vidljiva nebriga gradske vlasti, te posljedice koje ima za tamošnje stanovnike”, rekao je Ostrogović.

Kao odličan primjer istaknuo je Mjesni odbor Srdoči, čiji članovi su prilikom preuzimanja odgovornosti zatekli mnogo neriješenih pitanja i problema. Jedan od najvećih bila je Bijela cesta Tonžino. Problem guran pod tepih već 25 godina riješili su ustrajnim radom i komunikacijom, te osigurali idejni projekt i financijska sredstva za njegovu realizaciju koja kreće početkom lipnja! S obzirom na rast stanovništva u ovom kvartu, pokazala se potreba za veću zaštitu pješaka, a prvenstveno školaraca. Zbog toga je označena pješačka zona u ulici gdje se nepotrebno razvijaju velike brzine prilikom vožnje, a izgrađen je i novi kružni tok u blizini same škole. Isto rješenje napravljeno je i na Martinkovcu, gdje se nakon 30 godina napokon nalazi kružni tok.

“Mjesni odbor Srdoči, čiji članovi su prilikom preuzimanja odgovornosti zatekli mnogo neriješenih pitanja i problema. Jedan od najvećih bila je Bijela cesta Tonžino. Problem guran pod tepih već 25 godina riješili su ustrajnim radom i komunikacijom, te osigurali idejni projekt i financijska sredstva za njegovu realizaciju koja kreće početkom lipnja! S obzirom na rast stanovništva u ovom kvartu, pokazala se potreba za veću zaštitu pješaka, a prvenstveno školaraca. Zbog toga je označena pješačka zona u ulici gdje se nepotrebno razvijaju velike brzine prilikom vožnje, a izgrađen je i novi kružni tok u blizini same škole. Isto rješenje napravljeno je i na Martinkovcu, gdje se nakon 30 godina napokon nalazi kružni tok”, rekao je.

Još jedan primjer dobrog lokalnog upravljanja i zalaganja nalazi se u Mjesnom odboru Pehlin. Ostrogović i njegovim tim posjetili su spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Turkovu, te im iskazali zahvalnost za njihovu žrtvu. Šetnju su zatim nastavili do igrališta na Baretićevu, gdje su uređena dva parka i sportsko igralište.

“Najviše me razveselilo vidjeti na terenu mlade snage, koji su pravi dokaz da Rijeka ima sportsku budućnost! Špina koja je instalirana u neposrednoj blizini bila je odlično mjesto za predah i diskusiju o tome koliko je tamošnji novi kružni tok olakšao prometne muke lokalnom stanovništvu. Druženje smo nastavili posjetom Mistraž bari, nezaobilaznoj destinaciji za odmor svima s Pehlina, a koju godinama uspješno uređuje i održava Mjesni odbor Pehlin. Svaka pohvala stranačkim kolegama koji uspješno već peti mandat vode ovaj mjesni odbor i imaju odlične projekte iza sebe! Stvarno je bilo ispunjujuće vidjeti Riječanke i Riječane zadovoljne svojim okruženjem i kvalitetom života u svom kvartu”, rekao je.

Za razliku od navedenih kvartova, MO Sveti Nikola najveći je u Rijeci, no trenutnoj gradskoj vlasti nije među prioritetima već dugi niz godina, poručio je. Dom zdravlja, novi dječji vrtić, trg na kojem bi se njegovi stanovnici družili – sve to Krnjevo nema, baš kao ni objašnjenje zašto ih se tako dugo zanemaruje. Usred ovog mjesnog odbora nalazi se veliko zemljište u gradskom vlasništvu, na kojem bi se bez problema mogao napraviti multifunkcionalni prostor sa svim potrebnim sadržajima.

“Tu bi se moglo naći mjesta i za nove prostorije mjesnog odbora, tartan stazu, igralište i sportske sadržaje te spomenik hrvatskim braniteljima ovog kraja, kojih je bilo mnogo. HDZ je ovakva rješenja već predlagao u svojim izbornim programima, a od njih ne odustajemo dok se ne ostvare”, rekao je Ostrogović.

Zato se za svoje mjesto za druženje u budućnosti zalaže tim iz Mjesnog odbora Grbci. Odlučno su se prihvatili velikog izazova – njihova park šuma uskoro bi mogla postati mjesto susreta svih generacija Riječanki i Riječana. “Moj stranački kolege potrudili su se da novi projekt objedini doista sve potrebno za ugodniji život i rekreaciju svih koji budu imali sreću posjetiti ovo mjesto. Imao sam priliku vidjeti plan i nacrte cijelog projekta, može se slobodno reći kako ništa nisu prepustili slučaju. Projekt je odličan i ostvariv”, naveo je.

“Na Gornjoj Vežici danas ima više od 6700 stanovnika, među kojima je mnogo djece i mladih. Zbog toga sam bio prilično razočaran stanjem kojeg sam zatekao na nekim tamošnjim igralištima prilikom obilaska”, ustvrdio je. Ostrogović je poručio da je Gornja vežica kvart u kojem se nalazi gradsko zemljište dovoljno veliko da se na njemu grade stanovi za mlade riječke obitelji. Tamo želi sagraditi nekretnine koje će biti pristupačne cijenom, kako bi svi koji tek stvaraju temelje za svoju obitelj imali priliku to napraviti po prihvatljivim uvjetima, te ostali graditi svoju budućnost u svom gradu.

“Promjene ne dolaze preko noći, ali svakako ih je potrebno pokrenuti što prije. Za našu Rijeku i naše kvartove spreman sam boriti se od prvog dana”, zaključio je.

 

Komentiraj