Josip Mišić na posudbi u Dinamu

Aktualni prvak države jučer je pola sata prije zatvaranja prijelaznog roka okončao posao dolaska Josipa Mišića iz redova Sportinga.

Dvadesetšestogodišnji veznjak u redove ‘Plavih’ stiže na posudbu s pravom otkupa.

Mišić je rođeni Vinkovčanin koji je prve nogometne korake napravio u NK Zrinski iz Bošnjaka, a 2005. godine postao je član Osijeka s kojim je 2012. godine pod vodstvom Stanka Mršića upisao i prve minute na seniorskoj razini.

Nakon 64 nastupa u dresu ‘Bijelo-Plavih’ u siječnju 2015. potpisuje za Rijeku u kojoj će, nakon ne pretjerano znamenite posudbe u talijanskom drugoligašu Speziji (devet nastupa) u sezoni 16/17 biti jedan od ključnih igrača u šampionskoj momčadi Matjaža Keka koja se okitila naslovom prvaka države i osvajača kupa.

U siječnju 2018. veznjak je, u poslu vrijednom malo manje od tri milijuna eura, potpisao za Sporting u kojem se nije uspio nametnuti. Za klub s kojim je ugovorno vezan do konca lipnja 2023. godine upisao je svega devet nastupa ulazeći s klupe za pričuve.

Početkom prošle godine poslan je na posudbu s pravom otkupa u PAOK, te se tamo nakon uvodnog ‘traženja’ u momčadi koja je osvojila naslov prvaka, nametnuo kao jedan od ključnih igrača kluba iz Soluna koji je prošlu sezonu okončao na drugom mjestu grčkog prvenstva. Mišić je zahvaljujući svojoj igri (šest pogodaka i jedanaest asistencija) dobio i nadimak ‘Mr. Vertical’, a koliko su navijači cijenili njegov stil igre dovoljno govori činjenica da je izabran za najboljeg klupskog igrača u prošloj sezoni.

Struka i čelnici kluba imali su veliku želju otkupiti Mišićev ugovor od Sportinga, spominjala se cijena od dva milijuna eura, no grčkom klubu problem je predstavljala dinamika isplate odštete, te je posao (iako je smatran gotovim) u konačnici ipak propao.

Josip Mišić u izboru navijača proglašen za najboljeg igrača PAOK-a

Takvom raspletu vrlo vjerojatno je dijelom utjecala i činjenica da veznjak još od lipnja ‘vuče’ ozljedu koljena, te se predviđa da će se punom trenažnom procesu vratiti sredinom sljedećeg mjeseca.

S obzirom na to da je rok za prijave za nastupe u Uefinim natjecanjima u aktualnoj polusezoni već zaključen, Mišić će ovu jesen u Dinamu konkurirati samo za utakmice prvenstva i kupa.

Komentiraj