Josip Elez potpisao za Hajduk

Josip Elez prvo je pojačanje Hajduka u ljetnom prijelaznom roku, 27-godišnji stoper danas je potpisao četverogodišnji ugovor te se nakon osam godina ponovno vratio na Poljud. Elez stiže kao slobodan igrač nakon trogodišnje epizode u njemačkom Hannoveru 96, a u Hajduku će nositi dres s brojem 19, navode iz splitskog kluba.

Iz Hajduka je Josip otišao srpnju 2013. godine ostvarivši transfer u S.S. Lazio odakle je kao 19-godišnjak odmah posuđen u Grosseto. Karijeru je zatim nastavio na posudbama u mađarskom Honvedu, danskom Aarhusu te Rijeci za koju je 2017. godine službeno potpisao i u čijem je dresu osvojio dvostruku krunu, a potom je 2018. godine ostvario transfer u Hannover 96.

Prve nogometne korake napravio je u Solinu odakle je 2009. godine prešao u Hajduk. Bio je redoviti član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije.

Za prvu momčad Hajduka do sada je upisao tri službene i osam prijateljskih utakmica. U posljednjoj sezoni koju je odigrao za Hannover 96 upisao je 17 službenih nastupa. Vrijedi još istaknuti da je Elez s 27 godina skupio bogato igračko iskustvo odigravši 21 utakmicu Bundeslige, 40 utakmica 2. Bundeslige, 50 utakmica Prve HNL, 25 utakmica danske Superlige…

Komentiraj