Još troje štićenika iz splitskog doma prebačeno u bolnicu, policija kreće u izvide

Još troje štićenika prebačeno je iz Doma za starije i nemoćne na Križine, potvrdio je u četvrtak za HRT ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

Policija će na traženje Općinskog državnog odvjetništva započeti izvide u Domu za starije i nemoćne u Splitu iz kojeg su evakuirana 52 štićenika, a za sada ih je, prema posljednjim informacijama od srijede, 10 zaraženo koronavirusom. Zaposlenici koji su s oboljelima bili u kontaktu sada su u samoizolaciji, a bit će testirani svi djelatnici doma, njih 134.

“Meštrović je naglasio da su svi dobro, da nemaju neke teže simptome. Sve se vodi kao umjereni simptomi”, rekla je u emisiji “Zajedno za zdravlje” Anita Markovina Radnić.

“Svi su posljednjih 10-ak dana imali simptome. Postavlja se pitanje zašto se ranije reagiralo. Je li propust napravila njihova liječnica, epidemiolozi, ravnatelj doma Ivan Škaričić. Sve se to utvrđuje. Ako se utvrdi da je odgovornosti bilo, bit će sankcija”, tako je jučer rekao župan Blaženko Boban. Istraga je u tijeku, policija provodi izvide putem naloga županijskog DORH-a, dodaje.

Policija će na traženje Općinskog državnog odvjetništva započeti izvide u Domu za starije i nemoćne u Splitu iz kojeg su evakuirana 52 štićenika, objavio je HRT.

Osim štićenika Doma, koronavirusom su zaražene i četiri djelatnice koje se nalaze u samoizolaciji, a za još tri djelatnika će nalazi na COVID 19 biti gotovi tijekom dana.

Moguća je evakuacija još jednoga kata u domu, jer nekoliko štićenika ima povišenu temperaturu, potvrdio je jutros u programu Hrvatskoga radija ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

“Na jednom drugom katu, osim ovoga koji je evakuiran, postoji nekoliko osoba koje imaju temperaturu, ta se situacija istražuje. Postoji varijanta da se u dezinficiran prostor na 2. katu privremeno izoliraju štićenici, na način da u svakoj sobi bude po jedan. U ovom trenutku ne bih govorio ni o kakvom rješenju dok se ne vidi cijela situacija i dok se ne dogovorimo”, rekao je.

Komentiraj