Još traju prijave za obrazovni program ‘Coca-Colina podrška mladima’

Coca-Cola HBC Hrvatska

Nezaposlene osobe u dobi od 18 do 30 godina zainteresirane za unaprjeđenje svojih poslovnih i životnih znanja te vještina, koje nisu obuhvaćene drugim programima osposobljavanja, imaju još vremena do 9. studenog kako bi se prijavile za sudjelovanje u besplatnome obrazovnom programu ‘Coca-Colina podrška mladima’.

Veliko je zanimanje dosad zabilježeno za program kojim će Coca-Cola HBC Hrvatska obuhvatiti 250 mladih nezaposlenih osoba u Osijeku, Sisku, Splitu i Zagrebu te im pružiti mogućnost za usvajanje vještina traženih na tržištu rada koje su nedovoljno zastupljene u programima formalnoga obrazovanja.

Prijave se primaju putem internetske stranice https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/ sve do 9. studenoga, a postupak prijave uključuje popunjavanje obrasca, slanje životopisa i motivacijskoga pisma.

Nakon odabira onih polaznika koji ispunjavaju formalne kriterije slijedi završni odabir njih ukupno 250 – po sto u Zagrebu te po pedeset u Osijeku, Sisku i Splitu – koji će pohađati trodnevne radionice.

Program počinje 15. studenoga i trajat će do 15. prosinca ove godine, a svi zainteresirani za sudjelovanje svoje mjesto trebaju osigurati čim prije, jer je broj polaznika na radionicama ograničen.

Cilj je projekta povećati zapošljivost mladih i pridonijeti rješavanju jednoga od najvećih društvenih problema, visoke nezaposlenosti mladih. Svima onima koji ne dobiju mogućnost ove godine sudjelovati u programu, prilika se pruža u iduće dvije godine kad će se projekt nastaviti provoditi s ciljem da se proširi i na druge gradove te obuhvati ukupno tisuću polaznika.

Partner projekta je vodeća grupacija specijalizirana za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, Grupa Selectio, čiji će stručnjaci održavati radionice iz područja životnih vještina, poput razumijevanja sebe, osobnoga razvoja i umrežavanja. Naime, upravo te vještine mladima najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, a tražene su od strane poslodavaca. Osim što će se polaznici na kraju programa moći bolje istaknuti među ostalim posloprimcima i lakše pronaći put do radnoga mjesta, njihovi životopisi ostaju u bazi kandidata Grupe Selectio, kojom se koristi velik broj hrvatskih poslodavaca.

Sudionici programa usvajat će i poslovne vještine kao što su poslovno planiranje, financijska pismenost te prodajne i pregovaračke vještine. Taj će dio programa voditi iskusni predavači dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdorf, dr. sc. Andrej Grubišić, Romeo Jerčić i Vesna Vrga Perović. Isto tako, s mladima će praktična iskustva i savjete za uspješan razvoj karijere dijeliti mentori, Coca-Colini menadžeri.

Osim sudjelovanja na predavanjima polaznici će u sklopu programa imati na raspolaganju mrežnu obrazovnu platformu putem koje će moći pristupiti dodatnim materijalima i literaturi.

https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/

Komentiraj