ZAVRŠEN OČEVID: Čini se da kočnice na kamionu rade

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Sisku, Mario Miletić, komentirao je očevid stravične nesreće na odmorištu autoceste A3 kod Novske, gdje je poginulo dvoje djece, a dvije osobe su ozlijeđene.

“Prema dosadašnjem trajanju očevida utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo na način da je vozač teretnog vozila iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, nakon čega je nastavio kretanje kroz prostor benzinske postaje i odmorišta do čega je došlo do naleta na pješake”, rekao je Miletić.

Istražitelji su, kako javlja N1, na licu mjesta proveli prvu analizu kamiona koja je pokazala kako kočnice rade. Istražitelji su vagali kamion kako bi utvrdili je li bio preopterećen. Očevid još traje i možda neće biti dovršen danas, no više informacija moglo bi biti poznato večeras.

U nesreći su ozlijeđene i dvije odrasle žene. Jedna od ozlijeđenih nalazi se u teškom stanju. Morali su je reanimirati, a zbog za život opasnih ozljeda glave koje zahtjevaju tretman neurokirurga ona je prebačena u bolnicu u Slavonski Brod. Uz to, zadobila je i teške ozljede prsnog koša i trbuha, kazao je voditelj odjela kirurgije u bolnici u Novoj Gradiški dr. Vedran Gajski. Druga ženska osoba koja je ozlijeđena ima teške tjelesne ozljede, ali je izvan životne opasnosti.

Do nesreće je došlo u 9.45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca kada je vozač kamiona iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, a potom nastavio kretanje benzinskom postajom i na odmorištu naletio na pješake. U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju.

U nesreći su ozlijeđene i dvije ozlijeđene mlađe žene koje nisu bile s grupom učenika, već su na odmorištu izašle iz drugog vozila. Policija je ranije izvijestila da su dvije ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su medijima potvrdili da liječe dvije žene u dvadesetim godinama koje imaju teške ozljede.

Mediji navode da se nesreća dogodila kada je kamion, bez kočenja ušao u odmorište u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici. Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat, no točan uzrok nesreće bit će poznat nakon očevida.

Komentiraj