JOŠ SE ČEKAJU REZULTATI TESTIRANJA U POŽEGI: “Stanje nije kritično, ali je ozbiljno””

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u petak navečer objavio je na konferenciji za novinare da još čekaju rezultate popodnevnih testiranja. Trebali bi stići svakog trena.

Župan Alojz Tomašević rekao je kako u zadnjih nekoliko dana imaju 45 novozaraženih te da je to rezultat neodgovornog ponašanja onih koji su se vratili iz inozemstva te su posjećivali prijatelje i rodbinu.

“Mi danas testiramo 250 slučajeva. Zasada još nemamo informacija koliko će ih danas biti. Nadam se da će ih biti nula, ali ne vjerujem da će biti tako”, rekao je Tomašević i dodao da stanje nije kritično, ali je ozbiljno.

Načelnik stožera Vedran Neferović pohvalio je sugrađane koji su sami počeli odgađati organizaciju većih okupljanja. “Za svaku pohvalu je da je crkveno događanje koje je trebalo okupiti velik broj vjernika znatno reducirano. To pokazuje da postoji odgovornost”, rekao je.

Glavni epidemiolog Ante Vitalija rekao je da su danas uzeti brisevi više od 200 ljudi te se zato rezultati nešto duže čekaju jer je riječ o svojevrsnom rekordu. Naglasio je kako za sve oboljele znaju gdje su se zarazili.

Komentiraj