Još nije poznat uzrok nesreće: Vozač kamiona noć proveo u pritvoru

59-godišnji vozač kamiona, koji je u petak ujutro iz još neutvrđenih razloga uletio u odmorište autoceste između Novske i Okučana, usmrtivši dvije djevojčice, proveo je noć u pritvoru u Kutini.

Osumnjičenog vozača policija može zadržati 24 sata, potom će ga predati pritvorskom nadzorniku, nakon čega će biti odveden na ispitivanje u nadležno državno odvjetništvo. Uhićen je u petak u 17 sati.

Liječnici se u bolnici u Slavonskom Brodu i dalje bore za život jedne ozlijeđene žene. Ona je zadobila po život opasne ozljede glave koje zahtjevaju tretman neurokirurga te teške ozljede prsnog koša i trbuha. Druga ženska osoba koja je ozlijeđena ima teške tjelesne ozljede, ali je izvan životne opasnosti i nalazi se u bolnici u Novoj Gradiški.

Prvi dio očevida na mjestu prometne nesreće je završen, a slijedi druga faza koja podrazumijeva razgovor s vozačem i svjedocima. Slijedi i vještačenje kamiona u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, nakon čega bi trebao biti poznat uzrok nesreće.

Ranije je alkotestiranjem utvrđeno da vozač kamiona nije upravljao pod utjecajem alkohola.

Zbog pogibije dviju učenica Osječko-baranjski župan Ivan Anušić proglasio je ponedjeljak 10. lipnja danom žalosti u toj županiji.

Podsjetimo, do nesreće je došlo u petak u 9.45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca kada je vozač kamiona iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, a potom nastavio kretanje benzinskom postajom i na odmorištu naletio na pješake. U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju.

U nesreći su ozlijeđene i dvije ozlijeđene mlađe žene koje nisu bile s grupom učenika, već su na odmorištu izašle iz drugog vozila. Policija je ranije izvijestila da su dvije ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su medijima potvrdili da liječe dvije žene u dvadesetim godinama koje imaju teške ozljede

Komentiraj