Još uvijek nema traga 61-godišnjem Nedimu Dž., nautičaru koji je u subotu popodne završio u moru kod otočića Jabuka, nakon što ga je udarilo jedro na jedrilici Anja. Nedim je pokušavao dignuti jedra jer se pokvario motor. Suputnica, 50-godišnja V. B. bacila mu je kolut za spašavanje, ali Nedim ga se, po svemu sudeći, nije dokopao. Taj dan bjesnio je jaki vjetar. Uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni.

V. B. uspjela je dozvati pomoć tek nakon dva sata jer nije bilo signala za mobitel. Odmah je pokrenuta akcija spašavanja, V. B. su s jedrilice, koja je plutala bez kontrole, pokušali evakuirati helikopterom, no zbog loših uvjeta, od toga se odustalo. Ipak, brod Lučke kapetanije Pojišan sa zapovjednikom Teom Pavićem, uzeo je jedrilicu u tegalj i oko 22 sata je doteglio u Maslinicu na Šolti.

Kako vrijeme odmiče, sve su manje šanse da će se nestali nautičar pronaći živ. Davor Vidan, lučki kapetan u Splitu, izjavio je da su danas područje od pedesetak milja pretraživali zrakoplov i tri broda. Potragu će nastaviti i sutra. Svakim danom pretražuju sve veće područje. Prije dva dana u moru je uočen kolut za spašavanje, a nakon toga ništa.

Komentiraj