STANJE PO ŽUPANIJAMA: I treća osoba preminula od koronaviursa danas, ukupno 15 u Hrvatskoj

U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa na tom području. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt sa bolnicom u Biogradu.

“Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminulog”, poručili su iz zadarskog Stožera, prenosi N1.

Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su 3 osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su sa prethodno oboljelim osobama iz Ortopedske bolnice Biograd na moru.

Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su 3 na respiratoru.

Istarska županija: Dva nova slučaja

U Istarskoj su županiji potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju. Ispitana su uzorka, a dvoje novooboljelih od ranije su u samoizolaciji i riječ je o bliskim kontaktima već pozitivnih osoba sa sjeverozapada Istre.

“Radi se o osobama iz samoizolacije u bliskom kontaktu s već pozitivnim osobama iz već obrađenih, epidemiološki poznatih događaja sa sjeverozapada Istre”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Tijekom jučerašnjeg dana na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula uzorkovanjem je uzeto 13 uzoraka briseva koji su dostavljeni u laboratorije u Zagreb, te će čekaju rezultati nalaza.

Vukovarsko-srijemska: U Nuštru oboljelo dijete

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena su još tri slučaja koronavirusa.

“Imamo 3 nove pozitivne osobe, od toga 2 odrasle osobe iz Vinkovaca, 1 dijete iz Nuštra, a ukupno oboljelih osoba je 21. S jučerašnjim danom testirano je 244 osoba a za 15 osoba se čeka nalaz”, objavljeno je na stranicama županije.

Dodaju da je u samoizolaciji 616 osoba te kako je 10 osoba u karanteni: “U samoizolaciji na području naše županije nalazi se 616 osoba, tijekom jučerašnjeg dana bila je 1 dojava o kršenju samoizolacije koja je utvrđena kao neosnovana. U objektima za karantenu nalazi se 6 osoba i 4 vozača kamiona. COVID-19 ambulante su imale 2 poziva osoba bez sumnje te su im dani odgovarajući savjeti”.

Izvijestili su i o stanju u bolnici. “Opća županijska bolnica Vinkovci ima 7 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti. I dalje imamo na COVID-19 pozitivna 2 liječnika, 1 zdravstvenog i 1 nezdravstvenog djelatnika. 18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji”, zaključuje se.

PGŽ: Dvoje izliječenih od koronavirusa, jedna osoba je oboljela

Iz Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije jutros su izvijestili da bilježe jednu novoooljelu osobu od korona virusa. Riječ je o osobi koja je do sada bila u samoizolaciji.

Dvije osobe su ozdravile. Ukupno do sada je 50 oboljelih od koronavirusa, a sedam ljudi je ozdravilo.

Osječko-baranjska:Tri nova slučaja zaraze

U KBC-u Osijek preminula je peta žrtva koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o 82-godišnjoj onkološkoj bolesnici koja nije bila na respiratoru. Zabilježena su i tri nova slučaja zaraze u Osječko-baranjskoj županiji.

Iz Stožera su otkrili da novooboljeli nisu stariji od 55 godina i poručili da je ova bolest ne zahvaća samo stare i nemoćne.

Iz Stožera su kazali da su od Nacionalnog stožera civilne zaštite zatražili još 15 inspektora koji će pomoći u kontroliranju krše li građani propisane mjere.

Bjelovarsko-bilogorska županija: Bez novozaraženih

U Bjelovarsko-bilogorskoj upaniji drugi dan zaredom nema novozaraženih koronavirusom, priopćio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

U toj je županiji šest osoba oboljelo, a dvije se vode statistički jer imaju prebivalište na području županije, a testirani su i liječe se na zagrebačkom području.

Nijedan zdravstveni djelatnik nije zaražen koronavirusom, napominju u županijskom Stožeru.

U Zagrebačkoj županiji četiri nova slučaja

Tijekom posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji četvero je novooboljelih pa je evidentirano ukupno 90 osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Zavod za javno zdravstvo.

Do sada je izliječeno osam osoba, a jedna je preminula, navode u priopćenju.

Od ukupno 90 evidentiranih zaraženih osoba, najviše ih je na području Velike Gorice, 28, gdje je zabilježen i jedan smrtni slučaj.

Po broju oboljelih slijede Zaprešić (19), Sveta Nedelja i Samobor (15+3), Dugo Selo (14), Ivanić-Grad (6), Sv. Ivan Zelina (3), dok je u Jastrebarskom i Vrbovcu evidentiran po jedan oboljeli.

Krapinsko-zagorska: Četiri nova slučaja

Na području Krapinsko-zagorske županije u posljednja su 24 sata evidentirana četiri nova slučaja zaraze koronavirusom pa je sada ukupno 80 oboljelih, izvijestio je jutros županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osobe dolaze s područja općine Jesenje, a po jedna s područja grada Pregrade i općine Bedekovčina.

U OB Dubrovnik preminuo 85-godišnji pacijent

“Danas, iako je Cvjetnica, nažalost i mi i vi moramo raditi, to je znak da smo u vremenu ugroze još uvijek. Zadnji podaci su da imamo 62 poziivna na koronavirus. Imamo i prvu preminuul osobu od koronavirusa,”izjavio je župan Nikola Dobroslavić, javlja Dubrovački dnevnik.

Radi se o 85-godišnjem pacijentu, rečeno je na konferenciji za medije. Bio je na intenzivnoj njezi, a ravnatelj OB Dubrovnik je rekao kako je opće stanje pacijenta bilo loše te kako mu nisu uspjeli spasiti život.

Brodsko-poasvska: Dva nova slučaja, jedan od oboljelih zdravstveni radnik

U Brodsko-posavskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedan od oboljelih je zdravstveni djelatnik iz slavonskobrodske bolnice, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

“Novooboljeli su bili u kontaktu s već od ranije poznatim osobama pozitivnim na koronavirus. Trenutno je u samoizolaciji ukupno 75 osoba vezanih uz zdravstveni sustav (liječnici, tehničari, čistačice)”, izvijestio je na konferenciji za novinare ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković.

Ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić naglasio je kako je u ovom trenutku u toj bolnici devet osoba. “Tri osobe su pozitivne na koronavirus, od toga dvije s blažom kliničkom slikom koja zahtjeva nadzor, za šest osoba se još čekaju nalazi. Jedna od dviju novooboljeih osoba je zdravstveni djelatnik”, rekao je ravnatelj Samardžić.

U toj je županiji od koronavirusa ukupno oboljelo 13 osoba među kojima i ranije preminula onkološka bolesnica. Još nitko nije ozdravio.

Varaždinska: Nova četiri slučaja zaraze

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su 4 nova slučaja obolijevanja koronavirusom. Ukupan broj oboljelih sada je 28, ozdravilo je ukupno njih šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe. Sve osobe koje su na liječenju su trenutno općeg dobrog stanja.

Kod jedne novooboljele osobe se radi o osobi srednjih godina, koja je razvila simptome visoke temperature, a kod ostalih triju osoba se radi o članovima jedne obitelji (1 osoba srednjih godina i 2 mlađe osobe), koji su u početku imali vrlo blago povišenu temperaturu, a kroz nekoliko dana razvili su simptome obolijevanja respiratornog sustava. Dodatno je primijećen i simptom gubitka osjeta mirisa. U tijeku je mapiranje kontakata od strane epidemiologa, a svi su smješteni u Općoj bolnici Varaždin.

Kazali su da niti jedna od novooboljelih osoba nnije bila u samoizolaciji. Do sada su u Varaždinskoj županiji testirane ukupno 472 osobe, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1961 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 32 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Splitsko-dalmatinska: Devet novooboljelih, od toga pet u Splitu

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novihs lučajeva zaraze koronavirusom. Pet je bolesnika u Splitu, te po jedan u Hrvacama, Muću, Solinu i na Šolti, pa je sad ukupno 177 zaraženih, izvijestio je ujutro županijski Stožer civilne zaštite.

Svi novooboljeli su zadovoljavajućeg općeg zdravstvenog stanja. Među njima nema zdravstvenih djelatnika.

Dvije osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije su izliječene i nakon ponovljenog testiranja njihov je nalaz negativan pa su pušteni iz KBC-a Split.

U samoizolaciji je 131 zdravstveni djelatnik, 39 osoba je hospitalizirano od kojih je devet na respiratoru i to četiri iz Dubovačko-neretvanske županije, tri iz Šibensko-kninske županije i dvije iz Splitsko-dalmatinske županije.

U karanteni hotela Zagreb trenutno su 23 osobe, od čega osam stranih državljana, stoji u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.

Komentiraj