HINA/ Jure DIVIÆ/ ua

Još gori na tri mjesta na širem splitskom području

Još nisu ugašena tri velika požara na području Splitsko-dalmatinske županije, onaj u Segetu Gornjem kod Trogira, u Selcima na Braču, te već treći dan zaredom minirano područje na Svilaji, doznaje se u ponedjeljak navečer u Županijskom vatrogasno-operativnom centru u Splitu.

Požar koji je danas popodne buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira gase sve raspoložive vatrogasne snage s područja Trogira, Kaštela i Solina. Tamo je ukupno 15 postrojbi sa 24 vozila i 90 vatrogasaca, a dok nije pala noć potpora su im bila i dva kanadera.

Vatra iz tog požara se u jednom trenutku tijekom popodneva opasno približila kućama, no vatrogasci su ih uz pomoć kanadera uspjeli spasiti. Zbog tog je požara za sav promet i dalje zatvorena cesta u oba smjera na dionici Trogir-Šibenik.

Nije ugašen ni požar u Selcima na Braču koji je buknuo gotovo u isto vrijeme kada i onaj u Segetu Gornjem. I tamo je vatra prijetila kućama, ali su je gasitelji uspjeli obuzdati. Još je aktivan i požar na Svilaji gdje na miniranom području gori treći dan zaredom.

U svim požarima gori borova šuma, makija, nisko raslinje i trava. Vatrogasci će ostati cijelu noć na požarištu i natapati obuhvaćenu površinu.

Komentiraj