Još dvoje ljudi primljeno u zagrebačku bolnicu zbog sumnje na koronavirus?

Nakon što je u subotu navečer stigla informacija da dvojica mladića koji su tijekom dana primljeni u zagrebačku zaraznu bolnicu nemaju koronavirus, mediji su javili kako su u bolnicu primljeni jedan muškarac i jedna djevojka za koje se sumnja da bi mogli imati koronavirus.

Večernji list je objavio kako je djevojka koja je boravila u Kini primljena u bolnicu te da ima simptome viroze. RTL je objavio kako je u bolnicu večeras primljen i muškarac koji je testiran te da će rezultati testiranja na koronavirus biti poznati sutra.

Podsjetimo, jutros su u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević zaprimljena dva pacijenta za koje se sumnjalo da imaju koronavirus.

Radi se o Hrvatu koji je nedavno bio u kini, tamo je bio bolestan i dobio antibiotik. Antibiotik mu pomogao, on ne vratio u Hrvatsku, ali je i dalje kašljao.

Kinez, koji je ranije danas pušten iz bolnice, pak nije imao indikacije za testiranje na koronavirus – nije boravio, niti živio u Kini. U Hrvatsku je stigao iz Belgije, gdje je bio u kontaktu s mamom koja je došla iz Kine.

“Jedan je bio u Kini proteklih mjesec dana te je tamo imao nekakvu virusnu upalu i ozdravio je. No, vratio se i opet počeo kašljati. Drugi je Kinez koji je došao iz Belgije, a čija je mama bila u Kini. Ona je zdrava, a on sad ima nekakvu virozu. Ne moraju ništa značiti njihovi simptome, ali teoretski sve je moguće. Ne treba dizati paniku”, rekao je ranije u subotu ministar zdravstva Vili Beroš.

U večernjim satima objavljeno je da ni jedan zaprimljeni muškarac u zagrebačku bolnicu nema koronavirus.

Komentiraj