FaH

Jordanski princ Ali podnio kandidaturu za predsjednika FIFA-e

Jordanski princ Ali službeno je u četvrtak podnio kandidaturu za predsjednika FIFA-e.

“Danas ujutro prince Ali Hussein službeno je podnio kandidaturu za predsjednika FIFA-e, u skladu s izbornim pravilima i statutima te organmizacije koji su na snazi”, stoji u službenom priopćenju u kojem, međutim, nisu navedena imena pet federacija koje princu pružaju potporu u kandidaturi.
“Iz poštovanja prema nacionalnim federacijama koje podržavaju njegovu kandidaturu, princ je odlučio njima ostaviti da same odluče kako će i kada to objelodaniti”, dodaje se u priopćenju.
Prince Ali je tako postao drugi kandidat za nasljednika Seppa Blattera na predsjedničkoj poziciji u FIFA-i nakon Michela Platinija, predsjednika UEFA-e koji je to učinio 8. listopada. Platini je nedugo nakon toga suspendiran na 90 dana od strane FIFA-e jer mu je Blatter platio 1,8 milijuna eura 2011. za savjetnički posao obavljen deset godina prije toga.
Osim princa Alija i predsjednika UEFA-e nagađa se da bi se za mjesto predsjednika FIFA-e mogli kandidirati još i Južnokoreanac Chung Mong-joon, kojeg je etičko povjerenstvo FIFA-e suspendiralo na šest godina, zatim Zico, bivši brazilski nogometaš te Musa Bility, predsjednik Liberijskog nogometnog saveza.
Zadnji rok za predaju kandidatura je 26. listopada.

Komentiraj