EPA/Ron Sachs / POOL

Jordanski kralj Abdullah pozdravlja Trumpovu hrabrost u postizanju izraelsko-palestinskog rješenja

Jordanski kralj Abdullah II. je u srijedu pozdravio hrabrost i posvećenost američkog predsjednika u traženju mirovnog rješenja izraelsko-palestinskog sukoba.

“Vidio sam kako predsjednik i njegova ekipa od počeka sa svakim od nas u regiji rade na rješenju izazova s kojima su suočeni Izraelci i Palestinci”, ustvrdio je jordanski kralj na konferenciji za novinare održanoj s američkim predsjednikom u Bijeloj kući.

Kralj Abdullah II. drži da predsjednik Trump razumije nijanse izazova sukoba između Izraelaca i Palestinaca zbog kojih su svi napori za uspostavu mira na mrtvoj točci već tri godine i nakon neuspjeha u travnju 2014. administracije Baracka Obame i njegovog državnog tajnika Johna Kerryja. “Vjerujem da on ima hrabrosti i požrtvovnosti da tome uspije”, rekao je Abdullah II.

“Naslijedio sam nered, bilo da se radi o Bliskom istoku, Sjevernoj Koreji i puno drugih”, rekao je predsjednik Trump aludirajući na svog prethodnika Baracka Obamu.

Prošle srijede je palestinski predsjednik Mahmoud Abbas rekao da Donald Trump ozbiljno želi riješiti sukob na Bliskom istoku.

U travnju je predviđen susret dvojice predsjednika u Bijeloj kući.

Komentiraj