JOKIĆ “Neću ići u Beograd zbog Vučićeve izjave”

Goran Stanzl/PIXSELL

Boris Jokić odbio je gostovanje na regionalnoj gospodarskoj konferenciji ‘The Western Balkans in 2030 – Visions. Wishes. Realities’, odnosno “Zapadni Balkan 2030. – Vizije. Želje. Realnosti”, koja se trebala održati u Beogradu od 26. do 28. rujna.

Jokić je na konferenciji trebao biti moderator diskusije o odljevu mozgova pod nazivom From brain drain to brain gain – Vision or reality? Bivši voditelj kurikularne reforme poziv iz Beograda prvo je prihvatio, a potom ga i odbio, nakon što je saznao da će na konferenciji gostovati srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

“Želim naglasiti kako potpuno poštujem demokratski izabrane lidere bilo koje suverene nacije te razumijem vašu želju da u događaj uvrstite najviše dužnosnike. Ova moja osobna odluka donesena je u svjetlu nedavnih izjava predsjednika Vučića u kojima uspoređuje Hrvate s nacistima, a Hrvatsku s nacističkom Njemačkom. Prema mojem mišljenju, te su izjave i sramotne i pogrešne te ne pridonose ni na koji način dijalogu kao ni prilikama za suradnju u regiji”, poručio je Jokić organizatorima u dopisu, kako prenosi Večernji list.

Komentiraj