Johnson zahvalio liječnicima što su mu “spasili život”

Britanski premijer Boris Johnson izašao je u nedjelju iz bolnice i zahvalio liječnicima što su mu spasili život, rekavši da su “stvari mogle završiti i drugačije” dok se borio s covidom-19 i poručio je Britancima da će zajedno pobijediti bolest.

“Izašao sam iz bolnice nakon tjedan dana u kojima su mi liječnici spasili život, bez ikakve sumnje”, rekao je Johnson (55) u videoporuci iz Downing Streeta koju je objavio na Twitteru.

Zahvalio je svim liječnicima i medicinskim sestrama i braći, posebno istaknuvši Jenny s Novog Zelanda i Luisa iz Portugala koji su, rekao je, uz njega bili 48 sati “u kojima su stvari mogle krenuti bilo kojim smjerom”.

“Razlog zbog kojeg je moje tijelo počelo dobivati dovoljno kisika je to što su u svakome trenutku dana i noći bili ondje, razmišljali, poduzimali mjere koje su mi trebale”, rekao je Johnson.

“Pobijedit ćemo koronavirus i pobijedit ćemo ga zajedno”, poručio je premijer Britancima.

Njegova zaručnica, koja je i sama imala simptome bolesti, kaže da je prošli tjedan bio kritičnih trenutaka.

“Bilo je trenutaka koji su bili mračni. Moje misli su s onima koji prolaze kroz slične situacije, zabrinuti za svoje najmilije”, rekla je. “Osjećam se nevjerojatno sretna!”, dodala je trudna Carrie Symonds (32).

Prema najnovijim podacima, od covida-19 je dosad u Britaniji umrlo 10.612 ljudi.

Komentiraj