Nacional

John Newman zvijezda ovogodišnjeg Zagreb Callinga

Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih popularnih pjevača na svjetskoj sceni John Newman nastupit će u četvrtak 23. lipnja na ŠRC Šalati kao headliner drugog dana Zagreb Calling festivala. 

Nakon premijernog izdanja prošlog ljeta kada je Zagreb Calling oduševio publiku nastupima Billya Idola i grupe Faithless, festival se vraća na zagrebačku Šalatu u srijedu 22. i četvrtak 23. lipnja 2016. godine. Prvi potvrđeni headliner je John Newman, jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice. Priča oko John Newmana je iskrena priča o uspjehu koja prati njegov razvitak od dječaka iz siromašne engleske župe do čovjeka s moćnim soul glasom koji obara sve rekorde u glazbi. Za primjer, njegov hit singl ”Love me again” pogledan je na YouTube kanalu gotovo 400 milijuna puta.

John Newman Logo

John je odrastao u maloj župi u engleskom Yorkshireu s bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa, a na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Od malena je sve radio sam, u dobi od 14 godina počeo je svirati gitaru i naučio je kako snimati i producirati, pa čak i biti DJ. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u prometnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol. Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i pjesmom ”Feel The Love” stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita ”Not Giving In”, ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl ”Love Me Again” i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album ”Tribute” također dospijeva na vrh britanske liste.

Singlovi ”Love Me Again”, ”Losing Sleep”, ”Out Of My Head” i ”Cheating” kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima ”Not Giving In” i ”Feel The Love” ili ”Blame” s Calvinom Harrisom  s kojima je osvojio svjetske top liste, zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu. John Newman će u Zagrebu predstaviti svoj novi album “Revolve” koji je objavljen krajem prošle godine i naslijedio je njegov debitantski uradak “Tribute” koji je prodan u platinastoj nakladi i predstavio ga je svijetu željnom pop uzbuđenja. Novi album je nastao nakon Johnovog preseljena u Los Angeles prošle godine. Dvadesetpetogodišnji pjevač John Newman je iznimna pop zvijezda, te sam piše, pjeva, aranžira, svira i producira svoju glazbu, ali i režira vlastite videospotove, brine o scenografiji na pozornici ili dizajnira odjeću za svoj bend. Jedan je od najpopularnijih glazbenika nove generacije koji je u jako kratkom roku od nježnog dječaka iz Sjevernog Yorkshirea postao izvođač koji snima u studiju Michaela Jacksona. Njegov premijerni nastup u Hrvatskoj možete doživjeti na zagrebačkoj Šalati, a Zagreb Calling ga dovodi u četvrtak, 23. lipnja uz medijsko pokroviteljstvo Nacionala.

Komentiraj