Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih popularnih pjevača na svjetskoj sceni John Newman nastupit će u četvrtak 23. lipnja na ŠRC Šalati kao headliner drugog dana Zagreb Calling festivala. 

Nakon premijernog izdanja prošlog ljeta kada je Zagreb Calling oduševio publiku nastupima Billya Idola i grupe Faithless, festival se vraća na zagrebačku Šalatu u srijedu 22. i četvrtak 23. lipnja 2016. godine. Prvi potvrđeni headliner je John Newman, jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice. Priča oko John Newmana je iskrena priča o uspjehu koja prati njegov razvitak od dječaka iz siromašne engleske župe do čovjeka s moćnim soul glasom koji obara sve rekorde u glazbi. Za primjer, njegov hit singl ”Love me again” pogledan je na YouTube kanalu gotovo 400 milijuna puta.

John Newman Logo

John je odrastao u maloj župi u engleskom Yorkshireu s bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa, a na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Od malena je sve radio sam, u dobi od 14 godina počeo je svirati gitaru i naučio je kako snimati i producirati, pa čak i biti DJ. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u prometnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol. Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i pjesmom ”Feel The Love” stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita ”Not Giving In”, ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl ”Love Me Again” i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album ”Tribute” također dospijeva na vrh britanske liste.

Singlovi ”Love Me Again”, ”Losing Sleep”, ”Out Of My Head” i ”Cheating” kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima ”Not Giving In” i ”Feel The Love” ili ”Blame” s Calvinom Harrisom  s kojima je osvojio svjetske top liste, zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu. John Newman će u Zagrebu predstaviti svoj novi album “Revolve” koji je objavljen krajem prošle godine i naslijedio je njegov debitantski uradak “Tribute” koji je prodan u platinastoj nakladi i predstavio ga je svijetu željnom pop uzbuđenja. Novi album je nastao nakon Johnovog preseljena u Los Angeles prošle godine. Dvadesetpetogodišnji pjevač John Newman je iznimna pop zvijezda, te sam piše, pjeva, aranžira, svira i producira svoju glazbu, ali i režira vlastite videospotove, brine o scenografiji na pozornici ili dizajnira odjeću za svoj bend. Jedan je od najpopularnijih glazbenika nove generacije koji je u jako kratkom roku od nježnog dječaka iz Sjevernog Yorkshirea postao izvođač koji snima u studiju Michaela Jacksona. Njegov premijerni nastup u Hrvatskoj možete doživjeti na zagrebačkoj Šalati, a Zagreb Calling ga dovodi u četvrtak, 23. lipnja uz medijsko pokroviteljstvo Nacionala.

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakZORAN MILANOVIĆ: ‘Mi smo htjeli da se danas raspusti sabor. Nismo imali za to većinu’
Sljedeći članakRASPUŠTEN HRVATSKI SABOR: Odluka stupa na snagu 15. srpnja
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.