EPA/PAUL BUCK

John Legend: Amerika mora biti bolja od Trumpa

Američki glazbenik i oskarovac John Legend kazao je u subotu na dodjeli nagrada američkih producenata da su potezi predsjednika Donalda Trumpa protuamerički.

“Mi smo glas i lice Amerike. Naša Amerika je velika, slobodna i otvorena sanjarima svih rasa, svih vjera, svih zemalja”, rekao je Legend, koji je dio glumačke postave nagrađenog filma “La La Land”.

“Naša vizija Amerike potpuno je suprotna Trumpovoj i želim večeras posebno naglasiti da odbacujemo njegovu viziju. Amerika mora biti bolja od njega”, rekao je.

Legend je govorio pošto je Donald Trump potpisao izvršnu uredbu kojom je suspendirao dolazak izbjeglica na 120 dana i državljana sedam većinski muslimanskih zemalja u SAD, što je izazvalo kaos u zračnim lukama, rekaciju udruga za ljudska prava i američkog suda.

Legend, dobitnik deset Grammyja i Oscara za glazbu u filmu “Selma”, odlučio se boriti protiv toga donacijom američkoj udruzi za građanske slobode.

“Ovdje ima mnogo novca i mnogo moći i nadam se da ćete to iskoristiti za nešto dobro”, poručio je Legend uzvanicima na dodjeli nagrada Američke udruge producenata (PGA).

Komentiraj