John Cleese se ruga s Donaldom Trumpom na najcrnji način

John Cleese je kao dio Monty Python komičarske grupe bio poznat po nevjerojatno duhovitim šalama i komentarima. Iako sada ima 81 godinu, ne prestaje s time, što se vidi po tome kako je prokomentirao ponašanje Donalda Trumpa u trenucima kada nije želio priznati poraz na predsjedničkim izborima od Joea Bidena. Ipak, nekima se takva šala nije dopala i smatraju da je Cleese pretjerao.

Trump je prvo tvrdio kako su Bidenu od utorka na protuzakonit način pribrojavani glasovi da bi nakon toga bilo objavljeno kako je Trump nazvao Ruperta Murdocha, vlasnika tv postaje Fox News, zbog odluke da objave kako je Biden pobjedio u Arizoni. Navodno su Trump i njegovi suradnici tražili od Murdocha da opozove tu objavu. Fox News je godinama podržavao Trumpa i njegovu politiku nakon čega je Cleese objavio na Twitteru „Pretpostavljam da je Trump mrtav već barem dva dana. Vjerojatno se ubio nakon što je shvatio da ga je Murdoch odbacio“.

Čim je to objavio, pojavili su se komentari ljudi koji smatraju da je pretjerao. „Gospodine, volim vaše komentare, ali mislim da ste ovime pretjerali. Sa samoubojstvom se ne treba šaliti, čak ni u Trumpovom slučaju“, napisao je jedan pratitelj na što mu je Cleese odgovorio „Što ćemo onda s Hitlerom? To je zasigurno bilo vrijedno podsmjeha“. „Ako je namjera bila prevenirati samoubojstvo i pomoći ljudima onda je ova šala napravila više lošeg no dobrog“, napisao je drugi na što mu je Cleese odgovorio „Tabuiziranje teme nije pomoglo nikome, zar ne?“.

Ipak, bilo je i onih koji su branili Cleeseovu šalu, a među takvima bilo je i onih koji su svojedobno pokušali samoubojstvo.

Komentiraj