John Boyega neće više glumiti u franšizi “Ratovi zvijezda”, ne želi reprizirati ulogu

Glumac John Boyega objavio je na društvenim mrežama kako je franšiza „Ratovi zvijezda“ za njega završena te da se više neće pojavljivati u ulozi Finna. Objašnjavajući zašto se odlučio na taj potez, Boyega je naveo „Nisam baš za to da predugo glumim jedan te isti lik. Mogu ponuditi više od toga. To  je sve“. Boyega je glumio Finna u tri filma iz franšize „Ratovi zvijezda“ u razdoblju od 2015. do 2019. godine.

Boyega je uvijek otvoreno iznosio svoje mišljenje o sva tri filma iz franšize u kojima je glumio a što se tiče uloge Finna govorio je kako nema ništa protiv ponavljanja uloge sve dok ima dovoljno vremena između dva filma u kojima reprizira ulogu. Sada kaže kako bi ponovio ulogu Mosesa iz svog prvog filma u karijeri „Napad na kvart“ iz 2011. godine. Ovom njegovom objavom uloga u prošlogodišnjem filmu „Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera“ bila je posljednja u popularnoj franšizi. Iako je taj film većinom bio loše ocijenjen od strane i publike i kritike, Boyega se s time nije složio te je po njegovom mišljenju daleko lošiji drugi film iz te franšize „Posljednji Jedi“ koji je režirao Rian Johnson. Boyega je rekao kako se nije slagao s mnogim odlukama koje je Johnson donio vezano za scenarij tog filma.

I bez uloge u toj franšizi, Boyega je prilično zaposlen kao glumac. Kompletirtana je tv serija Stevea McQueena „Small Axe“ koju je ovaj redatelj pretvorio u šest filmova pri čemu Boyega ima ulogu u jednom od njih. Ujedno je završio snimanje filma „Naked Singularity“ te je najavljeno snimanje još dva filma u kojem Boyega ima jednu od glavnih uloga a to su „Rebel Ridge“ i „Borderland“.

Komentiraj