Joel Embiid prozvao Bena Simmonsa: ‘On nema respekta prema ostatku momčadi’

Do službenog početka NBA lige ostalo je još 18 dana, a za razliku od velike većine klubova koji su koncentrirani samo na svoje trening-kampove, u Philadelphiji i dalje ne spavaju mirno. Razlog je Ben Simmons, prvi izbor Drafta 2016. godine, igrač kojega se dugo čekalo da postane prva ili jedna od najvećih zvijezda ove momčadi, međutim osim ugovora (177 milijuna dolara na pet godina) puno toga (uglavnom u napadačkom dijelu igre) u Simmonsovoj igri nije vrhunsko.

Ben Simmons sada traži razmjenu i čvrst je u odluci da za 76-erse više neće igrati, a prijeti čak i da će ako treba pauzirati cijelu sezonu ako ne bude razmijenjen. Do sada se još nije pojavio u trening kampu, a problem je što je za igrača takvog ugovora i takve igre teško ili nemoguće naći zamjenu.

„Cijela ova situacija je razočaravajuća. Ovo što Simmons radi prema ostatku momčadi je na granici nekorektnog, čini mi se kao da nema respekta prema nama ostalima“, rekao je prvi igrač Philadelphije Joel Embiid koji se očito nadovezao na Simmonsovu izjavu dan ranije kako je njegovo prijateljstvo s Embiidom „otišlo svojim tokom“.

Simmons je ranije izrazio nezadovoljstvo jer su u 76-ersima, po njegovom mišljenju, odlučili graditi momčad oko Embiida a ne oko njega, te da su i način igre podredili Embiidu a ne njemu.

„Ova momčad je uvijek prvenstveno gradila oko Simmonsa“, kaže Embiid. „Na primjer, mijenjali smo Jimmyja Butlera, što i sad smatram da je bila greška, i doveli Ala Horforda, sve kako bi Simmons imao loptu više u svojim rukama“.

Embiid je na kraju ipak poslao poruku pomirenja. „Dobra smo momčad s Simmonsom, nema sumnje. I dalje se nadam da će se predomisliti“.

Komentiraj