Joe Biden pozvao Lady Gagu i Georgea Clooneya u povjerenstvo za umjetnost i humanističke znanosti

Autor:

Promo

Prema priopćenju Bijele kuće, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden imenovao je 24 stručne osobe u predsjedničko povjerenstvo za umjetnost i humanističke znanosti.

Povjerenstvo za umjetnost i humanističke znanosti osnovano je 1982. godine, a sastoji se od članova javnih ustanova, uključujući čelnike saveznih agencija, i javnih osoba, uključujući istaknute umjetnike, znanstvenike i filantrope. Sve njih imenuje predsjednik. Povjerenstvo je osnovano kako bi „Savjetovalo predsjednika o kulturnoj politici, angažmanu privatnog sektora, i drugim nastojanjima za povećanje savezne potpore umjetnosti, humanističkim znanostima te muzejskim i knjižničnim uslugama“, navodi se u priopćenju za javnost.

Predsjednik Biden imenovao je tako poznatu pjevačicu Lady Gagu i proslavljenog kazališnog, televizijskog i flmksog producenta Brucea Cohena supredsjedateljima i pozvao još 22 druge osobe u članstvo, uključujući slavnog glumca Georga Clooneya, Jona Batistea, prošlogodišnjeg dobitnika pet Grammya uključujući i Grammy za album godine ‘We Are’,Troya Kotsura, prvog gluhonijemog glumca koji je osvojio Oscara za ulogu u filmu CODA, tv producenticu i sukreatoricu tv serije ‘Prijatelji’ Martu Kauffman, Constance M Carroll, Philipa J Deloriu, M Angélicu Garciu, Jennifer Garner, Noru Halpern, Stevea Israela, Ricky Kirshner, Katie McGrath, Laura Penn, Amanda Phingbodhipakkiya, Arnold Rampersad, Shondu Rhimes, Kimberly Richter Shirley, Horacio Sierra, Anna Deavere Smith, Joe Walsh, Kerry Washington i Pauline Yu.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.