Joe Biden održao je prvi govor pred Kongresom nakon 100 dana od preuzimanja dužnosti

Sto dana od preuzimanja dužnosti američki predsjednik Joe Biden održao je prvi govor pred Kongresom. Najavio je dvostruko veće poreze za najbogatije i pomoć obiteljima slabijih primanja – sve u jeku borbe s virusom koja je utjecala na gospodarstvo, javlja HRT.

Ta brojka ukazuje na znatan pad gledanosti u odnosu na prvo obraćanje Kongresu Bidenova prethodnika Donalda Trumpa 2017. godine, koje je privuklo čak 48 milijuna ljudi na 11 najvećih televizijskih mreža.
Obraćanje američkog predsjednika Joea Bidena Kongresu u srijedu navečer gledalo je na 16 najvećih američkih televizijskih mreža procijenjenih 26,9 milijuna Amerikanaca, objavila je u četvrtak agencija Nielsen.
Biden je u svom govoru pozvao na jedinstvo zemlje i najavio da je “Amerika ponovno spremna za uzlet”.

Zbog pandemije Biden je držao govor ispred male, posebno odabrane skupine od 200-tinjak demokratskih i republikanskih zastupnika u Kongresu.

Po prvi put u povijesti dvije žene zauzele su svoja mjesta iza predsjednika, u polju kamera – potpredsjednica Kamala Harris i predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi.

Manja gledanost Bidenova govora u odnosu na Trumpov također potvrđuje trend općenito znatno manje gledanosti prijenosa događaja uživo u Sjedinjenim Državama u proteklih godinu dana.

Komentiraj