Američki potpredsjednik Joe Biden poručio je izabranom predsjedniku Donaldu Trumpu da ‘odraste i kritizirao njegove napade na obavještajnu zajednicu. Trump će danas biti upoznat s detaljima navoda da se Rusija umiješala u američke predsjedničke izbore, tvrdnje na koje je on bacio sumnju preko društvene mreže Twitter.

Biden je rekao kako je ‘potpuno bezumno’ da izbarani predsjednik ne vjeruje u obavještajne agencije. Rusija je sama negirala hakiranje Demokratske stranke uoči predsjedničkih izbora u studenom prošle godine.

“Potpuno je bezumno da predsjednik nema povjerenja u obavještajne agencije, da ih nije spreman poslušati”, rekao je Biden u intervjuu za PBS. “Kazati da znaš više od obavještajnih službi je isto kao da ja kažem da znam više o fizici od svog profesora. Nisam pročitao knjigu, samo znam da znam više”, objasnio je američki potpredsjednik.

Upitan o Trumpovoj aktivnosti i redovitim napadima preko Twittera, Biden poručuje: “Odrasti, Donalde. Vrijeme je da odrasteš, sada si predsjednik. Vrijeme je da nešto napraviš. Pokaži nam što imaš”, rekao je Biden kasnije dodajući kako je Trump ‘dobar čovjek’.

Komentiraj