Jimmy Stanić rođen je u Dubrovniku, bio je mamina maza Mimi

Ovih dana svoj 92. rođendan slavi popularni Stjepan Jimmy Stanić. S obzirom na njegovu cjelokupnu purgerštinu te kajkavštinu što iz njega izvire, teško je zamisliti da je Stanić rođen u Dubrovniku, otkud mu je otac, koji se s Jimmyjevom mamom i upoznao dok je bio na putu u Zagrebu.

“Mama me zvala Mimi. Ja sam bil najmlađi od nas tri brata. Mama, nakon kaj me rodila, nije mogla govorit petnajst dana. Imal sam pet kila kad sam se rodil. Mama je imala 45 godina… No, dakle, mama me, kao malu mazu, zvala Mimi. Onda je moj stariji brat rekel: kakav Mimi, to je žensko ime? To je vreme kad je bilo popularno ići u kino. Gledali smo kaubojske filmove. Jedan lik se zval Jimmy. Tak sam ja postal Jimmy. A u Beogradu su moje ime pisali: Djimi Stanić.”

Ove godine bi neumorni Jimmy trebao proslaviti i 70 godina glazbene karijere. Do korona krize neumorno je nastupao, uglavnom u zagrebačkim klubovima, i poput mladića prkosio godinama zabavljajući publiku puna dva sata bez stanke – ne samo interpretacijama jazz standarda i evergreena nego i duhovitim dosjetkama. I sada jedva čeka da prođe lockdown.

Komentiraj