Jim Carrey crtežima na Twitteru ismijava Trumpa i nasilne policajce

Slavni filmski i televizijski komičar Jim Carrey već godinama na društvenim mrežama objavljuje svoje crteže političke tematike. Sve je počelo 2016. godine nakon što je Donald Trump postao američki predsjednik a Carrey je na Twitteru počeo objavljivati crteže na kojima je prikazan Trump i njegovi saveznici, s komentarima koji iskazuju Carreyevu visprenost ali i ljutnju. Nakon što je u roku od dvije godine nacrtao više od 100 crteža odlučio ih je uokviriti te je u Los Angelesu organizirao izložbu pod nazivom  „IndigNATION: Political Drawings by Jim Carrey, 2016-2018“.

Ta izložba nije bila kraj Carreyevog crtanja, Trump je još uvijek američki predsjednik, te je on nastavio sa svojim objavama na Twitteru. Ubojstvo Georga Floyda i demonstracije u brojnim američkim gradovima posljednji su povodi za Carreyev crtački angažman. On je u nedjelju naslikao i objavio na Twitteru portret Georga Floyda da bi u ponedjeljak objavio crtež u povodu događaja iz grada Buffala gdje su policajci odgurnuli 75-godišnjeg demonstranta koji je pao, glavom udario u beton i i počeo krvariti.

„Prije demonstracija, policija je primila dojavu da AARP agitatori dolaze u autobusima iz Cheektowage“, napisao je Carrey na slici. AARP je američka organizacija koja je bori za bolji život i veća prava starijih ljudi. Jedan policajac u ruci drži palicu a drugoj zubalo starca bačenog na pod i kaže „Imam njegove zube. Ali pazite… još uvijek vas može ugristi“.

U subotu su policajci Aaron Torgalski i Robert McCabe optuženi za napad na 75-godišnjeg lokalnog aktivistu Martina Gugina ispred gradske vijećnice u gradu Buffalo. Njih dvojica su na optužbe odgovorili kako se ne osjećaju krivima.

Komentiraj