JGL među nagrađenima za odnos prema radnicima u pandemiji

Jadranski galenski laboratorij (JGL), riječka farmaceutska kompanija s globalnim dosegom, među nagrađenim je poduzećima za “izvrsnost u izazovima” i “kvalitetno upravljanje nepredvidivim izazovima” koje je dodijelila tvrtka za savjetovanje u ljudskim resursima Selectio, kako bi “istakla važnost brige o zaposlenicima i zajednici u periodu krize te razmjenu dobrih praksi i inicijativa u ovom izazovnom razdoblju”, priopćili su iz JGL-a.

Nakon što je tvrtka prošla nezavisnu procjenu, ustanovljeno je “da su JGL-u zaposlenici zaista na prvom mjestu i da su uvedene mjere za dodatnu zaštitu zaposlenika, da se s njima otvoreno i transparentno komuniciralo o svim odlukama, te im je omogućena podrška za psihičku dobrobit i osjećaj sigurnosti”, stoji u priopćenju. “Ujedno, zadržan je timski duh, zajedništvo i povjerenje u neočekivanom periodu razdvojenosti”.

JGL je u pandemiji pokrenuo “komunikacijsku platformu s temom COVID-19 bolesti, kako bismo pružili podršku i razmijenili mišljenja
među zaposlenicima s različitih tržišta, kao i educirali širu javnost o iskustvima i najboljim JGL praksama”. Povrh toga, JGL je i tijekom pandemije “zapošljavao nove ljude i ulagao u zaposlenike, pazio na sigurnost svih svojih djelatnika u krizi, omogućio rad od kuće svima čija su radna mjesta to dozvoljavala, osigurao preparate za dodatnu prevenciju, higijenu i sigurnost i djelatnicima i njihovim obiteljima, a isplatili smo i posebne nagrade za angažman, trud, posvetu, kao i postignute rezultate“, prenosi priopćenje riječi glavnog izvršnog direktora JGL-a Mislava Vučića.

Tijekom pandemije JGL je povećao proizvodnju. Dijelom je to zbog velike potražnje za proizvodima koji preveniraju širenje virusa, “a dijelom i kako bi smanjili rizik poslovanja na izvoznim tržištima, na koje je utjecao pad cijena nafte, kao i pad kupovne moći stanovništva”. Baš zbog povećanja proizvodnje, naglašavaju u tvrtki, “posvećenost svih djelatnika JGL-a da radom spriječe utjecaj krize bila je veća nego ikad”. Zato je i ova nagrada “došla kao priznanje cijeloj kompaniji, da se trud i rad isplatio te da je prepoznat i od nezavisnih procjenitelja na tržištu”.

JGL je među vodećim europskim proizvođačima sterilnih farmaceutskih oblika. Zapošljava više od tisuću ljudi i posluje na pedeset tržišta, kojima nudi 160 brendova i 460 prozvoda. Ukupni prihodi JGL Grupe u prošloj godini dosegnuli su 932 milijuna kuna, a zabilježen je i 14-postotni rast prihoda od prodaje, podsjećaju u JGL-u.

Osim JGL-a, nagradu za kvalitetno upravljanje u pandemiji dobili su i Hrvatski Telekom, Addiko banka, CARNET, CEMEX Hrvatska, Luckia Hrvatska, McDonald’s, Philip Morris Zagreb, PLIVA i Poslovna inteligencija, A1 Hrvatska, Erste&Steiermärkische Bank, Kaufland Hrvatska, Njuškalo i Trikoder.

Komentiraj