JEZIVO OTKRIĆE: Policija u domu za starije u New Jerseyju pronašla 17 tijela

Policija u mjestu Andover u New Jerseyju pronašla je čak 17 tijeka u jdnom od najvećih domova za starije i nemoćne osobe u toja meričkoj saveznoj držvi. Kako javlja ABCnews, policija je pronašla tijela nakon što je zatražena dostava 25 vreća za tijela u dom.

Policajci su prvo pronašli pet tijela u čekaonici doma, a potom im je dojavljeno da je još jedno tijelo u spremištu. Iako tamo nisu ništa pronašli, prilikom druge pretrage čekaonice naišli su na još mrtvih tijela, shvativši da se radi o improviziranoj mrtvačnici.

Tih 17 preminulih osoba dio su od 68 umrlih posljednjih mjeseci u toj ustanovi od kojih je 26 imalo pozitivan nalaz na koronavirus. Prema podacima dužnosnika, u tom domu bilo je najmanje 100 pozitivnih na koronavirus, kao i 40 djelatnika.

“Srce mi je slomljeno. Sramotno je da se dopustilo da se tijela preminulih gomilaju u toj improviziranoj mrtvačnici. Ovi ljudi zaslužuju da se prema njima odnosi s poštovanjem, suosjećanjem i dostojanstvom. Možemo i moramo bolje”, izjavio je guverner New Jerseyja Phil Murphy.

Ured glavnog tužitelja otvorio je istragu o ustanovi.

Andover Subacute and Rehabilitation Center najveći je dom za starije i nemoćne u državi, sa dvije zgrade i više od 500 kreveta. U jednoj od zgrada 84 štićenika bilo je pozitivno na koronavirus, a od 30. ožujka 28 osoba je preminulo u toj zgradi, 14 od virusa. U drugoj zgradu, 19 štićenika pozitivno je na koronavirus i hospitalizirano.

Komentiraj