Sanjin Strukic/PIXSELL

JEŽIĆ "Plaćao sam troškove dečka Sanaderove kćeri u Americi"

Na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak je nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u predmetu Ina-Mol. Danas je ispitan krunski svjedok Robert Ježić, kojeg je ispitivao William Boyce, britanski odvjetnik Zsolta Hernadija.
Sutkinja je pitala Ježića zašto nije isplatio barem dio od 5 milijuna eura koje je primio na račun svoje tvrtke, kako tvrdi, za Sanadera.
“Ništa mu nisam mogao isplatiti u gotovini, no podmirivao sam mu druge troškove… Na traženje Ive Sanadera platio sam 2010. oko 250.000 eura za troškove putovanja, najam stana i poslovnog prostora u New Yorku za dečka njegove kćeri. Račune je podmirila moja tvrtka ABC Holding… O tome imam svu dokumentaciju i donijet ću je sljedeći put”, rekao je Ježić.
Na ročištu održanom u ponedjeljak Ježić je izjavio kako bi pet milijuna eura predao Sanaderu da obojica nisu uhićeni 2010. godine, bez obzira što je znao za podrijetlo tog novca.
“Nisam bio zabrinut činjenicom da sam mogao biti terećen za pranje novca. Nisam bio svjestan pozadine tog novca početkom 2009. godine. Sve bilance i financijske transakcije bile su u nadležnosti Stephana Hurlimanna, direktora i prokuriste moje švicarske tvrtke Xenoplast. U njega sam imao potpuno povjerenje, a on mi nije posebno pojašanjavao stavke svih ugovora. Bilance nisam pratio, a odluka o spajanju Xenoplasta i Diokija također je bila Hurlimannova ideja”, kazao je Ježić.
Svjedok je tada dodao i da ‘nitko nije uzeo ni lipe s računa na kojeg je MOL uplatio pet milijuna eura’, prenosi N1.
Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Komentiraj