Jerry Lee Lewis danas ima 86 godina, priznao je da je bio izbačen iz škole zbog ‘vražje glazbe’

Jerry Lee Lewis je rođen 29. rujna 1935. godine u Louisiani, SAD. Znan je pod nadimkom ‘Ubojica’ (Killer) jer je opisivan  kao ‘prvi veliki divlji čovjek rock’n’rolla.

Svojevremeno ga je majka upisala u vjersko sveučilište “Southwestern Assemblies of God University” u Waxahachie, Teksasu, vjerujući kako će Jerry pjevati i svirati isključivo pjesme o Gospodinu. Međutim Jerry je vrlo brzo potjeran iz crkvenog zbora jer je za vrijeme mise sa svojim prijateljem Pearryem Greenom, skladbu “Moj Bog je Stvaran” (“My God Is Real”) preradio u boogie woogie verziju. Ujutro su obojica pozvani kod dekana sveučilišta koji ih je izbacio iz škole. Jerry se pokušao braniti kako nije znao što čini misleći kako u tome nema ništa loše. Nekoliko godina kasnije, Pearry je pitao Jerrya da li je zaista svirao vražju glazbu, na što mu on odgovara “Da, jesam. Međutim čudno je to što su me zbog iste glazbe koju oni sad sviraju u crkvama izbacili iz škole, razlika je što sam ja svirao za sotonu, a oni ne”.

Lewis se ženio sedam puta, uključujući bigamne brakove i brak sa vlastitim malodobnim rođakinjom. Imao je šestoro djece. Jedan mu se sin utopio u bazenu u dobi od tri godine, a drugi je s 19 godina poginuo u prometnoj nesreći. Jedna od žena mu se također utopila u bazenu, a druga predozirala.

Komentiraj