Jennifer Lawrence priča gluposti, sada kaže “Nisam tako mislila”

Ovog tjedna Jennifer Lawrence izjavila je za portal Variety kako je film „Igre gladi“ bio prvi akcijski film u kojem je žena imala glavnu ulogu. „Sjećam se vremena kada smo snimali ‘Igre gladi’, nitko nikada nije dao ženi glavnu ulogu u akcijskom filmu zato jer, rekli su nam, to ne bi funkcioniralo. Djevojke i dječaci mogu se identificirati s muškarcem u glavnoj ulozi ali dječaci se ne mogu identificirati sa ženom u glavnoj ulozi“, izjavila je osvajačica Oscara u razgovoru koji je vodila s glumicom Violom Davies. Filmovili su je vrlo brzo „sahranili“ na društvenim mrežama ukazujući joj na brojne primjere koji je dematiraju, poput Sigourney Weaver u filmu “Alien – Osmi putnik”, Ume Thurman u filmu „Kill Bill” i Michelle Yeoh u filmu „Tigar i zmaj“.

Svjesna svoje greške Jennifer Lawrence je odlučila pojasniti kako nije željela minimalizirati značaj bilo koje glumice koja je utabala put za njen uspjeh. Govoreći za portal The Hollywood Reporter ona je priznala pogrešku i objasnila kako se referirala na seksistički način razmišljanja koji je bio dominantan u vrijeme kada je počinjala svoju glumačku karijeru.

„To sigurno nije ono što sam željela reći. Znam da nisam jedina žena koja je imala glavnu ulogu u akcijskom filmu. Pogriješila sam i ispalo je krivo. Bila sam nervozna jer sam razgovarala sa živom legendom“, rekla je, referirajući se na Violu Davies čiji je novi film „The Woman King“ hvalila i pri tome istaknula kako je u Hollywoodu postalo normalno da žene predvode akcijske filmove.

Komentiraj