Jemenski Houthiji napali dvije saudijske zračne luke bespilotnim letjelicama

Jemenski pokret Houthija napao je dronovima zračne luke u Jizanu i Abhi, na jugu Saudijske Arabije, javila je televizija Al-Masirah u subotu, dodajući da su one izvan upotrebe.

Sudijska televizija Al-Arabiya rekla je da su saudijske snage presrele balistički projektil usmjeren prema gradu na jugu Abhi.

Grupa povezana s Iranom tvrdi kako su višestruki napadi dronovima ciljali kontrolni toranj u zrakoplovnoj luci u Jizanu te postaju za gorivo na aerodromu u Abhi.

“Dva aerodroma sada su izvan upotrebe. Obećali smo saudijskom režimu još bolnih dana sve dok se nastavlja agresija i opsada naše zemlje”, napisao je glasnogovornik vojnih snaga Houthija u objavi na Twitteru koju je prenijela televizija Al Masirah.

Houthiji su izveli nekoliko napada na regionalnu zračnu luku u Abhi od srijede, kada je u zračnim napadima ozlijeđeno 26 osoba.

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija, koja je intervenirala 2015. u građanski rat u Jemenu kako bi vratila vladu predsjednika Abd Rabbu Manssour Hadija, rekla je prethodno ovoga tjedna kako je presrela pet dronova koji su trebali napasti zračnu luku u Abhi i Khamis Mushait u istoj regiji.

Kao odgovor na te napade, koalicija koju podupire Zapad uništila je vojnu opremu Houthija u predgrađu njihove prijestolnice Sane.

Komentiraj