JELUŠIĆ “Agrokor je istočni grijeh ove Vlade”

Matija Habljak/PIXSELL

SDP-ov Ivo Jelušić komentirao je u utorak mailove između članova grupe Borg Branimira Bricelja i Martine Dalić, koje je objavio N1. Iz danas objavljenih mailova, podsjetimo, vidljivo kako su članovi grupe Borg prilagođavali Lex Agrokor fondu s čijim su se predstavnicima tajno sastajali.

“Tako se zakoni ne bi trebali pisati, osim ako ne želite pogodovati sebi i svojima. Vidi se od početka da tu nešto smrdi i ne štima. To je istočni grijeh ove Vlade”, rekao je Jelušić.

Podsjeća da je oproba inzistirala na ostavki Martine Dalić je preuzela odgovornost na sebe i rekla da je pisala zakon. “Vidimo da je za sve znao premijer, a gotovo i cijela Vlada, samim tim i saborska većina. Odgovornost je na Vladi. Da ima morala, ova Vlada bi se davno povukla i dala ostavku. Ova Vlada nema morala i odgovornosti da kaže kako su napravili grešku. Zašto? Zato što nisu napravili grešku, ovo je bilo namjerno uz njihovo znanje, poticanje i benevolentnost”, dodao je.

Rekao je kako se ovdje radi o ortačkom udruživanju grupe ljudi koja je uz pomoć države omogućila sebi i svojima enormne naknade.

Komentiraj