Screenshot/RTL

JELINIĆ ‘Nevjerojatno mi je da je fokus na zaštiti prava osumnjičenika’

Policija je danas pretresla kuću Franje Varge u Belišću pod sumnjom da je upravo on dao informacije Nacionalu, a na policiju je pozvan i urednik Nacionala Berislav Jelinić.

Jelinića je policija u pozvala da otkrije tko mu je izvor informacija objavljenih u najnovijem broju Nacionala, ali kako je izjavio za RTL, izvor informacija im nije otkrio.

“Osumnjičeni da su se urotili u ozbiljni kriminal tvrde da su njima povrijeđena ljudska, obiteljska prava i ne znam šta. … Nemojte da svi skupa podliježemo zamjeni teza i da se moramo sablažnjavati što javnost ima interesa da se vidi čime se sve to bavio potpredsjednik Sabora ove zemlje i zamjenik predsjednika HDZ-a”, izjavio je Jelinić za RTL.

Jelinić je dodao i kako su “već neko vrijeme neformalno neki izvori ukazivali na to da je Brkić naručio od Varge da nadzire i ministra unutarnjih poslova”.

“Kad su ti ljudi u pitanju, mene ništa ne može iznenaditi. Prema tome, to je za mene bilo gotovo pa i očekivano. Sad je drugo pitanje kako će se to tehnički dokazati tijekom postupka”, kazao je glavni urednik Nacionala.

Aferu je komentirala i bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, koja smatra da je vrijeme da se u cijeli slučaj uključi i Vijeće za nacionalnu sigurnost.

“Kada bi se to pokazalo tako, onda bi i Vijeće za nacionalnu sigurnost moralo razmotriti cijelu situaciju jer neovlašteno pratiti ministra unutarnjih poslova, a ja onda pretpostavljam, ne samo njega, već i tko zna koga, nije stvar koja se rješava samo institucijama pravosuđa, već to ima i neku drugu dimenziju”, kazala je bivša ministrica.

EKSKLUZIVNO Brkićev kum naredio je Vargi da nadzire Božinovića

Komentiraj