Marko Prpic/PIXSELL

JELIČIĆ “Reprezentacija i Dinamo prodisali odlaskom Mamića”

Nogometaši Dinama u nedjelju su u Maksimiru slavili s 3:1 protiv drugoplasirane Rijeke i nastavili odličan niz u prvenstvu. Momčad Nenada Bjelice prošlog je tjedna napravila veliki korak k plasmanu u četvrtfinale Europa lige, slavivši pred prepunim Maksimirom protiv Benfice. Uzvrat ih očekuje ovog četvrtka.

Joško Jeličić za RTL je komentirao sjajnu sezonu Dinama, ali i trenera Nenada Bjelicu. “Prije svega, on je jedan iznimno karakteran i kvalitetan čovjek. Imao je sreću da je dobio slobodu da se bavi onime čime se trener treba i baviti. Jasne su strukture i zakonitosti kod stvaranja momčadi, sam je birao igrače, birao nepoznate ali karakterne igrače i dobio je momčad”, kaže Jeličić.

Dodaje kako je prije naglasak bio na individualnoj vrijednosti i uzimanju novca kroz prodaju igrača, a sada su se, kroz momčad, isprofilirali igrači koji bi mogli postići još veću vrijednost.

Upitan je li Zdravko mamić doista nestao iz Dinama, Jeličić kaže kako mu je teško pričati o njemu s obzirom na sve uspjehe Dinama u posljednjih godinu dana. “Teško je pričati da je u nogometu sve idealno kad u našoj državi imate vodeću stranku koja se spaja s nespojivim da bi ostala na vlasti, stranku koja u godinu dana dođe od jednog do 13 zastupnika, ministricu koja vozi bez važeće vozačke dozvole i ne daje ostavku… U takvoj državi teško je očekivati da je sve idealno”, kaže.

Jeličić dodaje kako mamiću ne treba davati previše pozornosti. “Ono što je sigurno jest to da nije slučajnost da je njegovim odlaskom hrvatski nogomet prodisao, kako u smislu reprezentacije, tako i u smislu Dinama. Smatram da on još uvijek iz Međugorja vodi klub, međutim mislim da u HNS-u više nema toliku moć”, smatra.

U uzvratu osmine finala Europa lige protiv Benfice, navodi Jeličić, Dinamo mora biti hrabar i uživati. “Rezultat je manje bitan, ionako je većina stvari u nogometu splet okolnosti”, zaključio je.

Komentiraj