Screenshot/HRT

JELIČIĆ “Ne bih volio biti u Dalićevoj koži, ali želim mu puno sreće”

Smjenu Ante Čačića s klupe hrvatske nogometne reprezentacije u subotu je prokomentirao i Joško Jeličić. “Prevagnuo je manjak stručnosti i kriterija onih koji vode hrvatski nogomet. I sam izbor Čačića ukazuje na manjak kriterija. Kod nas su kriteriji da piju u istom kafiću ili da je član HDZ-a, da je zemljak. Najmanji problem je Ante Čačić, on je samo posljedica svega što se događa dugi niz godina”, rekao je Jeličić za HRT.

Novim hrvatskim izbornikom ekspresno je postao Zlatko Dalić. Jeličić smatra da on može eventualno podići ekipu na psihološkom planu. “No da se ne lažemo, u Kijevu će odlučivati samo igrači, bespredmetno je pričati o taktici. I kad smo pobjeđivali, kad je većina medija populistički govorila da ne čupamo zdrave zube, upozoravao sam na ono što slijedi. Ne bih volio biti u Dalićevoj koži, ali želim mu puno sreće”, poručio je.

Naglašava da za vrijeme Čačića taktike u hrvatskoj reprezentaciji nije ni bilo. “Dok budu ovi ljudi na ovakav način vodili HNS, dok se to ne raščisti, dotad neće biti naboja. Kad se to raščisti, vidjet ćete da će biti naboja, naša reprezentacija bit će lijepo dočekivana u svim dijelovima Hrvatske”, rekao je Jeličić zaključujući da nije problem u izbornicima, već u sustavu koji je postavljen na ovaj način.

Komentiraj