Marko Prpic/PIXSELL

JELIČIĆ “Idiot je idiot, ali nevjerojatno da većina odborava hukanje i rasizam”

Nekadašnji nogometaš Dinama i Hajduka, a danas stručni komentator na HRT-u, Joško Jeličić u ponedjeljak je prokomentirao subotnje incidente na utakmici Hajduka i Rijeke na Poljudu.

“Idiotizam i huliganizam je ukorijenjen u svakom društvu i treba ga osuditi, ali ono što je gore od toga je reakcija. Nevjerojatno je da čovjek gotovo dvije minute hoda s palicom i nitko ga ne zaustavlja. Idiot je idiot, ali nevjerojatno da većina odborava hukanje, rasizam i homofobno skandiranje”, rekao je Jeličić.

Dodao je kako su Hajduk i njegov nadzorni odbor trebali biti prvi koji su osudili takvo ponašanje. “Ali, oni to dovode u uzročno posljedičnu vezu sa stanjem u hrvatskom nogometu”, istaknuo je.

‘Oko sokolovo’ Mateo Beusan pohvalio je suđenje suca Zebeca i rekao kako je pravilno dosudio penal za Rijeku nakon faula nad Frankom Andrijaševićem. Na pitanje zašto sudac nije prekinuo utakmicu, Beusan objašnjava:

“Osnovna zadaća suca je dovesti utakmicu do kraja. Čak i da ga udare ili pogode, ako smatra da može nastaviti, on će je nastaviti. Nekad je bilo da se odmah prekidaju utakmice, to više nije tako. Cilj je dovršiti utakmicu. Zebec je to jako pametno napravio. Sve je sada na disciplinskom sucu koji nema puno prostora. Najvjerojatnije će biti pražnjenje dijela stadiona ili dvije-tri utakmice bez navijača”, zaključio je.

Komentiraj