JELIČIĆ “Dinamo je negledljiv, ali osvaja bodove”

HINA/ Tomislav PAVLEK

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić u ponedjeljak je u emisiji ‘Stadion’ komentirao 18. kolo HNL-a.

Nogometaši Hajduka u subotu su, nakon više od dvije tisuće dana, upisali pobjedu proitv Rijeke. “Hajduk je prije Rijeke imao jako tešku utakmicu u Osijeku gdje su se jako potrošili. Malo tko im je davao šanse bez četvorice igrača i zato treba odati čast Kopiću. Još uvijek je očit manjak samopouzdanja, te točnosti u predaji. Kopić de facto nema bočnih igrača, ima problema u dolasku u zadnju trećinu, ali puno je napravio na psihološkom planu i treba mu čestitati”, kaže Jeličić.

Naglasio je da je Rijeka od Hajduka primila dva gola kakvi se ne primaju ‘ni u vrtiću’. “Ove su sezone 12 puta izgubili, previše je to da bismo pričali o slučajnosti. Jako im je palo samopouzdanje u odnosu na prošlu sezonu. Imaju širinu kadra, a zašto je Kek ne koristi, najbolje zna on sam. Zbog te potrošenosti je dosta igrača ozlijeđeno”, smatra Jeličić, koji je komentirao i igru Dinama, koji sa velikom prednošću zauzima prvo mjesto na ljestvici.

“Dinamo igra negledljiv nogomet. U njihovoj igri nema nikakve kreacije, teško dolaze u zadnju trećinu i hitno im treba pravi veznjak, ali i napadač. Jako se muče. Slavenu su zabili iz jedne šanse, Rudešu također, a protiv Intera su stvorili jednu polupriliku i zabili. No, osvajaju bodove, imaju ih 12 više od pratnje i to je najvažnije”, zaključio je.

Komentiraj