HINA

JELIČIĆ ‘Bila bi tragedija da Dalić ne nastavi u dodatnim kvalifikacijama’

Hrvatska je izborila dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo! Pobjedom u Kijevu nad Ukrajinom 2:0 potvrdila je drugo mjesto skupine i mjesto među osam momčadi koje će razigravati za preostala četiri mjesta u Rusiji.

Zlatko Dalić nije mogao poželjeti ljepši početak na klupi Hrvatske nakon što je momčad preuzeo samo 48 sati prije utakmice. Možda je pogodio s taktikom, možda je šok terapija djelovala na igrače, ali Hrvatska je izgledala puno bolje nego samo tri dana ranije na Rujevici s Finskom.

Joško Jeličić, koji je bio oštar kritičar Ante Čačića, za Dalića i igrače je ovaj put imao samo riječi hvale.

“Obzirom na situaciju u prvom, drugo poluvrijeme je bilo fantastično. Igrači su zadržali stabilnost, pojačali su pritisak, osvajali su ničije lopte i time stvarali veći broj napada. Fascinantno je kako Ukrajinci prije, a i nakon prvog gola nisu mogli ništa. Sačekali smo svoje prilike i realizirali ih”, rekao je Jeličić.

Dalić je pronašao novu ulogu za Luku Modrića, a on odigrao jednu od boljih partija u posljednje vrijeme.

“Već je dosadno pričati o Luki, svi momci su se potrošili maksimalno, pojavio se i Rakitić u drugom poluvremeno, fenomenalno je asistirao. Mandžo se potrošio do krajnjih ganica, Badelj i Perišić su se digli drugo poluvrijeme. Pritisnuli su ih visoko i odmah imali su veći broj napada, a kad su zabili prvi gol, bilo je ljepota gledati kako kontroliraju situaciju na terenu. U startu smo spriječavali protok lopte, njihova zadnja linija nije imala kako uposliti svoja tri najbolja igrača”, dodao je Jeličić.

Pohvalio je i Andreja Kramarića koji je zabio oba pogotka: “Prvi gol je gol vrhunskog majstora”.

Na rad je došao i novi izbornik Dalić.

“Svaka mu čast na tome što je napravio. U samo 48 sati je pomogao igračima, zaslužuje sve čestitke. Bila bi tragedija da ne nastavi u dodatnim kvalifikacijama”, kaže Jeličić.

Komentiraj