JELENIĆ “Rekonstrukcija nestalog spisa je pri kraju”

Igor Soban/PIXSELL

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u srijedu je u Zagrebu, nakon susreta sa Sergeom Brammertzom, komentirao internu istragu o nestanku i rekonstrukciji spisa o elitnoj prostituciji iz 2011. godine, o čemu mu je jučer Milijan Brkić dao iskaz u DORH-u.

Jelenić je kazao da će se danas provoditi ispitivanja ‘unutar kuće’, odnosno obavljat će se razgovori s ljudima unutar DORH-a. Na pitanje je li nakon jučerašnjeg dana bliže nestalom spisu, Jelenić je kazao da je bliže “spoznaji što se moglo dogoditi”. Rekao je i da ne može odgovoriti što je dosad doznao u tim razgovorima koje je obavio, prenosi N1.

“Kada obavimo i završimo taj posao javnost će biti izviještena i obaviještena o tome”, kazao je Jelenić te dodao kako provjeravaju sve informacije do kojih dođu u razgovorima sa sadašnjim i bivšim kolegama.

Upitan je li gotova rekonstrukcija nestalog spisa, Jelenić kaže kako je ona ‘pri kraju’. Na novinarsko pitanje je li već razgovarao s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, Jelenić je odgovorio: “Pribavit ću izjave od svih osoba za koje mislim da imaju određena saznanja vezana uz spis”.

Komentiraj